Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az amalgám tömés tényleg mérgező?

Az amalgám tömés tényleg mérgező?

Figyelt kérdés
Lehet ettől fájt a fejem és lettek pattanásaim? Bár körzetinél ez ingyenes, akrilért fizetni kell, ami nem is olyan tartós, de nekem fontosabb az egészség. Meghát szebb is a fehér.
2010. ápr. 3. 05:19
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Igen,ezért mindenképpen cseréltesd ki mihamarabb!!
2010. ápr. 3. 10:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet mérgező. Nekem makacs sebeket okozott a számban, amíg hosszú tortúra után Vukán György ki nem mérte, hogy az amalgám oldódik. Akkor kidobattam az összeset, és megszűntek a sebek.
2010. ápr. 3. 11:22
 3/9 A kérdező kommentje:
és ami méreg van szervezetemben, mer 10 éve benn van, az is kiürül utána?
2010. ápr. 3. 20:45
 4/9 A kérdező kommentje:

és az akril tömés akkoris ugyanannyiba kerül, ha előtte az amalgánt ki kell csiszolni a fogból, vagy úgy már több a kezelés?

és a fogkő eltávolítására mait mnodtak hat ezer forintot, az remélem nem foganként hat ezer

hanem összesen :)

2010. ápr. 3. 20:46
 5/9 anonim ***** válasza:
A felhalmozódó mérgek miatt ne aggódj: egyelőre senki nem tudta igazolni, hogy valóban lerakódna valahová a kioldódó amalgám (ráadásul általában nagyon-nagyon csekély mennyiség oldódik ki).
2010. ápr. 3. 23:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Azért én inkább ajánlom,hogy cseréld le!!!
2010. ápr. 3. 23:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha körzetinél csináltatod az ingyen van,a magán meg változó melyik mennnyiért csinálja a töméscserét.A fogkő leszedés sztem összesen 6000 ft,de van ahol álkapcsonként 6e ft,nem tudom meg kell érdeklődni.
2010. ápr. 3. 23:52
 8/9 A kérdező kommentje:

én maszeknál meg körzetinél is jártam, a maszek 8 ezerért húzott fogat, benn is törte, és mikor visszamentem hozzá akkoris zat mnodta h nincs benn törve, aztán ak örzeti meg szedte ki a szilánkot, amitől krónikus gyulladásom lett, csomó az arcban, nyakban, begyulladt tőle torkom is, fájt a fülem is, kb két hétig szenvedtem vele, pedig svédcseppet, kamillateát meg pálinkát is használtam, antibiotikumokat, házi dokinál is voltam vele, és még a pár éve növő bölcsesség fogam is be volt gyulladva, ami nem fért el, ezért nem nőtt ki rendesen, na azt a műtétet 4 ezerért csinálta körzeti, a fogmegtartó kezelés ingyenes, de csak ha amalgán, az akril nekem 7 ezer volt, a fogkőleszedés 6 ezer, de remélem nem foganként,

a maszeknál az amalgán 9 ezer az akril 15 ezer, a gyökérkezelésem fogpótlással együtt + fehér tömés az egyetlen fogamra 42 ezer volt

szal durva árak vannak, és maszek sem csinálja meg jobban, a röntgen UH az mnidenhol 2 ezer volt, mer ugye ak örzeti dokinál azt is fizetni kellett, mer nála is helyben van a röntgen, nem kellett sztk ba elmenni

2010. ápr. 4. 01:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Az amalgám tömésbe higany található,ezért nem tesz jót
2010. ápr. 6. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!