19 éves vagyok, és csak 4 csontfogam van, az összes többi tejfog. Mikor fognak kicserélődni?
Figyelt kérdés
Mikorra fognak kicserélődni? Honnan tudhatom meg hogy van-e alatta új fog?2016. márc. 6. 20:40
2/3 anonim válasza:
Ahogy az első írja: FOGORVOS. Ő tud röntgent csinálni amin látszanak a maradó csírák - bár kétlem hogy meglennének ha tényleg tejfogaid vannak.
Szerintem csak nem emlékszel rá hogy kiestek vagy lehet hogy a fogorvos szedte ki úgy hogy észre se vetted. Csak gondolj bele: tejfogból 20 darab van, maradóból pedig 32. A 32-ben benne van a 4db bölcsességfog is, amiknél tényleg gyakori a csírahiány. Viszont így is marad 28 fog, amiből max. 20 db lehet tejfog, a többi 8 mind maradófog. Magyarul 8 olyan maradófogadnak kell lennie ami tejfogváltás nélkül nőtt ki leghátul - hacsak időközben nem húztak ki maradófogat.
Fogzás és fogváltás menete: https://www.youtube.com/watch?v=hwY2uGK1AU0
3/3 anonim válasza:
Én 18 éves múltam, de nekem már csak egy tejfogam van (jobb felső 3-as). Nekem a maradandó fog sajnos mögötte van nem tudom hány fokosan ferdén, de ki tud nőni. Ezt röntgen felvétel is igazolta. Szerintem röntgeneztesd meg és ott biztosan minden kiderül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!