Megéri fogimplantátumot csináltatni?
Szerdán megyek csináltatni, mert az egyik rágófogamat ki kellett húzni... Az érdekelne, hogy akinek van megbánta hogy megcsináltatta? Milyen érzés ha valakinek ilyen foga van?
Köszönöm a válaszokat!
Én a Budapest Dentalban fogom csináltatni, a magyar gyártású titánium csavarral és felépítménnyel összesen 190 000 Ft lesz.
A másik, amit ajánlottak, egy svéd Nobel implantátum lett volna, azt hiszem ez ~250 000-re jönne ki kb.
Mivel nekem rágófog, ezért titánium felépítményt választottam, azonban ha jól látható helyen lévő fogról van szó, érdemes cirkóniumot választani, ami drágább, viszont "fogszínű".
Ja, és a műtét előtt kell csináltatni egy CBCT-t, ami min. 15e. Külön tétel lehet az is, ha valakinek nem alkalmas a csontállománya a beültetésre, így előtte csontgraftot/csontcement alkalmazása válik szükségessé.
Az akciókkal meg óvatosan, mindenképpen nézz utána a gyártónak. Olyat válassz, amely már régóta piacon van, így sok róla a tapasztalat. (Viszonyításképp a svéd Nobel Replace, amelyik az egyik legrégebbi gyártmány, 1986 óta van jelen a piacon).
Amúgy először nekem soknak tűnt ez a 200 000, de ha belegondolsz, húzás után 3-4 hónap múlva lehet csak betenni az implantátumot (ami kb. 100e), majd ezt követően 4-6 hónap múlva a felépítményt, és erre jöhet a korona... Majdnem 1 éved van arra, hogy összegyűjts a teljes összeget. a lényeg, hogy a csavar legyen benn minél előbb, ez olyan 100-160e gyártótól függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!