Mozog egy fogam, ki fogják húzni?
Figyelt kérdés
Ma vettem észre, hogy mozog egy fogam. Szerencsére nem elől, de viszonylag fiatal vagyok, 26 éves. Mindenképp kihúzzák a fogam? Még sosem volt mozgó fogam, így nem tudom.
Ebből nem lesz semmi bajom, mármint szövődmény, ugye?
Orvoshoz természetesen elmegyek.
2016. márc. 4. 19:08
1/2 anonim válasza:
Sínbe kellene rakni, illetve tudni kéne hogy miért lazult ki a fog. Parodontológust kellene felkeresni, ez az ő szakterülete.
Lehet-e szövődmény? A kilazult fog nem egy önálló jelenség, hanem valaminek a tünete. Kezelés nélkül meg a tünetek csak erősödnek, több fogad is meglazulhat. Stabilitás nélkül pedig elhalnak (megszakad a fogbél és az állcsontban lévő ideg közti kapcsolat) vagy ki is eshetnek.
"Még sosem volt mozgó fogam, így nem tudom." Hogyne lett volna: neked is voltak tejfogaid.
2/2 anonim válasza:
Lehet ínygyulladástól, nekem is volt ilyen, ahogy elmentem fogkőleszedésre és váltottam elektromos fogkefére, megszűnt. Az ínyem helyreállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!