Szóvá tegyem a fogorvosomnak?
Hogy nem kaptam fogív tágítót. Már egy éve fent van a fogszabályzóm, de gumikkal húzza a fogorvos, és nagyon lassan mennek odébb. Nem is tudom, így mire fogunk végezni. Úgy emlékszem, mintha az elején felajánlotta volna ezt a tágítót. De én nem tudtam mi az, és rávágtam, hogy nem... De most néztem, és ahogy vigyorgok, nem ér el a számig a fogsorom, és nem annyira szép, lehetne szebb. Amúgy a fogorvosom lesz*rja, úgy vettem észre.. Pl. már rögtön a legelső alkalommal összenézett a másik fogorvossal, és hülyén néztek egymásra ha valamit kérdeztem. Mert pl. egyik fogamon van 4 kis lyuk. Mert 14-5 évesen kicsit elhanyagoltam a fogmosást, és meglátszik. Szerintem be kellett volna tömni, mert rossz a leheletem, de nem tömte. Arról le is esett a brekett. De nem rakta fel, mert hogy ő haladni akar! Vagy pl. fogköves az egész. És nem szedte le. Minden alkalommal megkértem, és egyszer mondta, hogy csak a végén tisztítják ki.
Meg pl. mihelyt végez velem támaszkodni megy, és mobilozik, én meg fizetek a másik nőnek.. Ő dolga, de olyan bunkóságnak érzem. Meg a múltkori összenevetésüket is. Észrevettem, nem vagyok vak... De szarul esett. Volt már aki csinálta nekem egyszer, és ő maximalista volt, csak akkor én még nem.. Azért tudom, hogy kell. De nem mondom meg neki, csak kérdezgettem. De érdekesek.. Pedig én maximumot beleadok, tisztogatom mindennel, vagy 10 percig fogmosás, fogselyem, és megint fogmosás minden evés után. Állandóan nézem, hogy alakulnak, most is kicsúszott a drót alul, de állítólag az nem baj azt mondták. De ha már 200-ezret fizettünk érte azért jó lenne, ha szépre csinálná. Nem?
21 L
A fogszabályzós szakorvos dolga a fogszabályzás, amibe nem tartozik bele sem a tömés sem a depurálás (fogkő leszedés) - sőt sokszor még a foghúzás miatt is visszautalnak a fogorvosodhoz. A levétel után meg csak a brackettek helyét polírozzák le, nem fogköveznek.
A fogszabályzást egyébként makulátlan szájhigiénia mellett szokás elkezdeni, szóval a fogászati kezeléseket előtte kellett volna megcsinálni. Sokan várnak ám fogszabályzóra és amikor lefoglalod az első időpontot nincs arra plusz egy óra hogy depuráljanak és tömjenek. Utólag most hogy feltették sem késő, de akkor a fogorvosodhoz menjél és ne a fogszabályzásra.
Az orvos stílusáról: mindenhol vannak bunkó emberek - az orvosok között is (én ismerek rosszabbat is: hol a beteget szidja, hol az asszisztenst szivatja káromkodva hogy már sírjon is - a beteg előtt), de sajnos ez a szaktudásából nem von le egy cseppet sem. Járhattál volna rosszabbul is ha olyan fogszabályzóshoz kerülsz aki a fogkövet és a lyukat személyes sértésnek veszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!