Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A herpesz örökölhető?

A herpesz örökölhető?

Figyelt kérdés

A herpesz, mint köztudott egy olyan "betegség" amit ha egyszer elkapsz többet nem "megy ki" a szervezetedből.

Ez azt jelenti hogy hordozó maradsz.Ezt ha gyermekem születik akkor örökölheti tőlem, vagy neki is le kell kapnia?

2010. ápr. 1. 07:28
 1/10 A kérdező kommentje:
megj.: férfi vagyok.
2010. ápr. 1. 07:30
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Nem fogja örökölni. Belőled is eltűnhet. Próbáld ki: naponta 1000 mg. "C" vitamin szedése mellett nem fog visszatérni. 60 darabos 500 mg-os csomagolásban tudsz venni a patikában.
2010. ápr. 1. 07:45
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
a herpesz nem egy örökletes betegség. hanem egy vírus. bent van mindenkiben állítólag, és akkor jön elő, amikor le van gyengülve az immunrendszer valami más betegség miatt. azért lehetséges, hogy azt írta az előző válaszadó, hogy szedj C vitamint, hogy erős legyen a szervezet. a herpesz vírust nagyon nehéz kiírtani, szinte lehetetlen. a bátyámnak kb havonta kijött az orrában ás a száján. kapott egy rendkívül erős antibiotikumot, azt mondták, hogy ez majd kiöli belőle. ez egy éve volt. azóta is kijött neki egyszer. szóval jobb a helyzet, de nem tűnt el. bár szerintem ha néhanapján előjön, abból semmi bajod nem származhat. ez akkor kínos, ha folyton megjelenik. nekem eddig 3x volt életem során, 23 éves vagyok. kibírható arány.
2010. ápr. 1. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:
alapjában véve mindenkiben ott van a herpesz vírus, így születünk.
2010. ápr. 1. 08:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező!Édesanyám öt évig szenvedett nemi domaborulatánál kijövő herpesztől. Az valami rettenetes volt. Elmult, előjött és így ment évekig. Rendszeresen járt bőrgyógyászhoz vele, Kapott rá gyógyszereket, és persze nagy adag immunerősítőt. Szegény mindig tisztességes asszony volt, és az a mai napig és rettentően szégyelte, így csak nekünk a legközelebbi családtagjának mondta el. Elég komoly volt nála, mert a combtövénél a nyirokcsomók is megduzzadtak tőle.Más a lányomnál is előjön ez az átok fajzat, neki a száján. Amikor nagyon stresszes, vagy meg van fázva, kiugrik neki. Tunkolja ő is az immunrendszerét 1000 mg-os C vitaminnal, és a gyógyszertárban kapható dirrekt herpeszre való kapszulákkal. Édesanyámnak megmondta a bőrgyógyász ezt a vírust soha nem lehet kiírtani a szervezetből, csak tünetmentessé tehető. Tulajdonképpen ez egy ideggyulladás és amikor az ember lelkileg, vagy valamilyen betegségtől legyengül az immunrendszer könnyen kiujulhat. Az öröklés tekintetében, én úgy tudom elképzelni, olyan mint a cukorbetegség, a születendő gyermekben a hajlam meglehet ezt nekem DR. Czeizel Endre orvosgenetikus mondta, de nem törvényszerű az öröklés.
2010. ápr. 1. 08:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem örökli.

Nekem régebben gyakran volt herpeszem.Lányomnak szintén , fiamnak sose volt

2010. ápr. 1. 08:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs "benn" a vírus egyikőnkben sem, amikor születünk, viszont öt éves korára mindenki átesik a fertőzésen. Ha nem tőled kapja el, akkor eg ypuszitól, vagy egy pohártól ...

Akinek erős az immunrendszere, azon nem jön ki.

Jó barométer.

2010. ápr. 1. 08:48
 8/10 anonim ***** válasza:
A herpest vírus okozza. Nem örökölhető, viszont fertőző, úgyhogy mindig moss kezet étkezés előtt, vagy ha bevásárló közp.-ban vagy tömegközl. utazol. Stresszhelyzet, felfázás... előhozhatja annak, akinek már volt vagy erre érzékeny.
2010. ápr. 1. 16:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat.
2010. ápr. 1. 16:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fogja örökölni. Ha az anyjának lenne, akkor nagyobb lenne rá az esély, de így gyakorlatilag 0.

Én is úgy tudom, hogy aki egyszer elkapta abban már örökre ott marad a vírus. Anyukámnak is mindig kijön sajnos.

Nem fogja tőled örökölni, max később tudja elkapni ha mondjuk egy pohárból isztok, vagy egy kanállal esztek ilyesmik.

2010. ápr. 1. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!