Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Normális hogy tömés után fáj...

Normális hogy tömés után fáj a fogam? SOS

Figyelt kérdés
Hétfőn tömték.Amalgános tömést cserélt ki ami nagybb volt mint a fogam. Ezenkívül a mellette levő fogamat már tömte de hidegre nagyon érzékeny volt hónapokig. Mondta hogy kicseréljük ezt az amalgánost mert valószínű a két fog érintkezésénél lehet lyuk. Volt is, így lényegében eléggé megbolygatta ott a dolgokat.Viszont az hogy hétfő óta még mindig fáj nem tudom mennyire jelent rosszat...nem csak hidegre érzékeny hanem egész nap tompán fáj.
2016. febr. 20. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Gyökérkezelés lesz belőle :)
2016. febr. 20. 21:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Bizony, gyökérkezelés. Én két hétig szenvedtem,egyre jobban fájt, végén már aludni sem bírtam,ahogy elmúlt a gyógyszer hatása,pattant ki a szemem. Aztán gyökérkezelte. De azóta is fáj,csak már nem annyira és nem lüktető,egész fogsorra kisugárzó a fájdalom,hanem mintha a torkomnál fájna.. gondolom szépen begyulladt. Most várom mi lesz a vége.

Te se halogasd mert ha egy hét után fáj,akkor az fájni is fog és csak rosszabb lesz.

2016. febr. 20. 21:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez biztos? :( Mondta a doki hogy nagyon nagy volt a tömés, valószínű érzékeny lesz és fájni fog.Azt mondjuk nem mondta meddig. Amúgy nem elviselhetetlen a fájdalom de mint írtam tompán fáj...meg ugye hidegre érzékeny.
2016. febr. 20. 21:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem is azt mondta normális. Pár napig nem fájt annyira, Aztán kb 5-6 nap után már elviselhetetlen volt. Most van egy fenti fogam is ami 3.hete "érzékeny" . Két hétig az is úgy fájt, mintha az összes mellette lévő fogam is fájt volna és az arcomig,fülemig kihatott. Most szedek antibiotikumot,na mostmár tényleg "csak" érzékeny. Én kétlem,hogy ez normális. Viszont ezt nekem gyökérkezelni sem lehet,úgyhogy remélem végleg el fog múlni a fájdalmam. Lehet ,hogy neked is ezt még be fogja vetni,ha nem szedsz még antibiotikumot. Nekem azt mondta,a röntgenen nem látszik semmi ,ami miatt fájhat, lehet maradt bent egy kis baci. ( gondoltam én hogy mi a f... mi az hogy a tömés alatt baci marad,így végzi a munkáját?!) De ha az antibiotikum kiöli őket és nem lesz gond akkor nem érdekel.

Mindegy, ha rám hallgatsz,menj vissza és mondd neki hogy ez nem oké,legalább nézzen rá.

Sok sikert,jobbulást.

2016. febr. 20. 22:10
 5/8 A kérdező kommentje:

Rendben...még maximum egy hetet várok aztán ha nem csillapodik visszamegyek!

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

2016. febr. 20. 23:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Konstans fáj, vagy csak hidegre-melegre/harapásra érzékeny? Mert egy tömött fog 6-8 hétig érzékeny lehet a tömés után ezekre még.
2016. febr. 22. 22:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Háát...egy viszonylag minimális mértékben állandóan. Az első napokban talán jobban de mostanra kevésbé.Viszont érzem még mindig, de mondhatni tompán, nem hasogat szúr stb. Hidegre viszont eléggé érzékeny, fogmosásnál kellemetlen öblögetni. Melegre nem vettem még észre és harapásra sem fáj. Bár kemény dolgot nem merek vele mert mondta az orvos hogy nagyon vigyázzak vele.Most megpróbáltam egy mogyorót és nem fájt a harapás.
2016. febr. 22. 22:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Na közben este jobban fáj azt vettem észre.Szinte már elviselhetetlenül :(
2016. febr. 24. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!