SZTK-s fogorvosi ellátásnál az érzéstelenítő is ingyen van?
Ha érvényes a tb-d (fizeti vagy a munkáltatód vagy te), akkor egy kivételével minden ingyen van az SZTK-s rendelőben. Kivétel: fogpótlás.
Tehát az érzéstelenítő is ingyenes, ha van tb-d.
Tavaly decemberben igényeltem TB-t, ami 1 évig érvényes, tehát van. Akkor ingyenes :)
Köszönöm!
Én eddig nagyon nem voltam SZTK ellenes, 13 évesen tömtek 3 fogamat és semmi gond nem volt velük.
De most mégis azt javaslom neked,hogy tegyél félre egy magánorvosra. Azt tapasztalom,december óta járok, hogy az időpont fölösleges,ha vannak előtted sokan,úgyse hívnak be. Üldögéltem már úgy két órát,hogy 3-ra volt időpontom és 5kor mentem be. Nem tudom ,te hogy vagy vele, de az idő pénz. 21 éves diák vagyok, lenne jobb dolgom is mint hogy ott ülni, emiatt nem megyek azokon a napokon dolgozni és még tanulni sem tudok,mert ott ülök. A másik meg, hogy nem tudom neked mit kell csinálni, de azzal se nyugtasd magad, hogy egy sima tömést már csak meg tud csinálni. Hetekig szenvedtem egy fogammal,amit betömött, másfél hétig már gyógyszeren éltem,és amikor már visszamentem,hogy fáj, azt mondta szedjek egy kis gyógyszert,hátha elmúlik és ha nem majd megnézi. Mondom lassan két hete gyógyszeren élek, már a gyomrom kikészült,azért vagyok itt. Jó,akkor megnézi. Tömés ki, gyökérkezelés. Ami közben a tűt beletörte a fogamba. Igen,én írtam ki tegnap ezt a kérdést. Egy másik fogamat kettétörte,amit ennek köszönhetően ki kell majd húzni. Ezt,meg amivel hetek óta szenvedek, múltkor érzéstelenítő nélkül fúrta,tömte ,hiába jeleztem hogy fáj, borzasztóan,azért is befejezte injekció nélkül. Úgyhogy mostanra lett elegem és inkább költöm a kis diákfizetésem egy magándokira,csak nekem ne legyen elcseszve mégegy fogam. És azt tapasztalom,hogy a többi orvoshoz is akik várnak ,állandóan fel vannak aa váróban háborodva ,hogy mennek inkább magánhoz.
Úgyhogy ha rám hallgatsz, ne spórolj a fogaidon,ne kövesd el azt a hibát ,amit én.
U, akkor te nagyon megjártad :S
Szerencsére ahol én lakom, van egy jó fogorvos, régebben is hozzá jártam, azóta semmi bajom azokkal a fogakkal, amiket rendbe tett. Ő hozzá fogok visszamenni. Ha csak elpepecseli a munkát, természetesen elmegyek magánorvoshoz. Bízom ebben az orvosban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!