Szerintetek ebbe menjek bele? (többi lent)
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Már több orvos is mondta, hogy fogszabályozásra van szükségem. Eddig nem szerettem volna, mert annyira nem volt látványos a probléma. Most viszont kinőttek felül a bölcsességfogaim, és még jobban előre tolták a fogsoromat. Ezért hosszú idő után elmentem újra fogszabályozásra. Elég rossz hír fogadott. Ahhoz, hogy fogszabályzóm legyen, ki kell húzni alul-felül két két egészséges fogamat. Ez elég drasztikusan hangzik számomra. Az orvos még azt is mondta, hogy nem muszáj vállalnom, de akkor rosszabb is lehet a helyzet. A kérdésem az lenne, hogy kinek van már tapasztalata ezzel kapcsolatban? Ha kihúzatnám a fogaimat a fogszabályzó hátra tudná úgy tolni a fogaimat, hogy teljesen megszüntesse a lyukakat? Előre is köszönöm az értelmes válaszokat.2016. febr. 8. 11:26
1/6 anonim válasza:
Nekem volt hasonló problémám, a felsö fogsoromban nem fértek el a fogak és emiatta szemfogaim kb 45 fokban elöre kiálltak, ami elég csúnýan nézett ki.
A fogorvos a szemfogak mögötti (egészséges) kisörlöket kihúzta, és rövid idö alatt zátódott a helye. (azért a zenfogak mögötti fogakaz, mert így a fogsorból nem hiányzik optikaila a szemfog sem, egyáltalán nem lehet észrevenni a a hiányt.
Szerintem megérte, mert normális fogsorom lett.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nekem is az a baj, hogy nem férnek el a fogaim. Azért kéne kihúzni, mert nem lenne helyük a hátra tolt fogaknak. Csak én abban reménykedtem, hátha a bölcsességfogakat akarják kihúzni, mert azok állítólag rosszabbak is szoktak lenni, meg kevésbé látszanak. Még több orvost is megkérdezek majd, hátha valakinek más a véleménye.
2016. febr. 8. 12:06
3/6 anonim válasza:
Nekem sajnos a bölcsességfogak kihúzása sem volt elég, na meg a hátsókat nem lehet a bölcsességfogak helyére húzni. Ezért kellett kivenni a két négyes fogamat. Ennek másfél éve, a szemfogak már elfoglalták a négyesek helyét, a metszők is mindjárt beérnek mellé, még kb. fél mm.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ezek szerint neked is az első hozzászólóhoz hasonlóan sikerült a lyukak megszüntetése. Ez megnyugtató. Akkor lehet, hogy én is vállalom a fogszabályozást.
2016. febr. 8. 14:17
5/6 anonim válasza:
Nálunk az öcsémnek húztak ki felül kettőt, alul kettőt a fogszabályzó miatt, mert keresztharapása volt. Kellett ugyan hozzá 4 év, de nagyon szép lett a megoldás, eltűntek a rések és a probléma is megoldódott.
6/6 A kérdező kommentje:
Hú, a 4 év nagyon soknak tűnik. De legalább jó lett a végeredmény. Valószínűleg én is a foghúzás mellett döntök. Ma megyek az orvosomhoz, és elmondom neki a döntést. A jövő héten fogják húzni a fogaimat. Eléggé tartok tőle. Nem is a foghúzástól félek, inkább attól, hogy mennyire fog látszódni a fogak hiánya.
2016. febr. 10. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!