Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ezen a fogröntgenen mit...

Ezen a fogröntgenen mit láttok? Gócos a fogam?

Figyelt kérdés

[link]

elvileg a felső bal 6-os, 7-essel van a gond, azok is fájnak kicsit, és nagyon érzékenyek a melegre (habár sokáig azt hittem az alsó fáj, közbe csak valszeg átterjed a fájdalom)

Ami a legnagyobb probléma hogy már megint begyulladt a prosztatám, szomorú vagyok. Kb 2 hét múlva jutok fogorvoshoz.

2016. febr. 3. 01:35
 1/7 A kérdező kommentje:
a 6-os gyökerénél van egy fekete rész, az nem lehet góc vagy hol a góc?
2016. febr. 3. 01:36
 2/7 gyuribacsika ***** válasza:
Hát én nem látok egyik gyökerénèl sem fogcisztát (gócot), sok tömött, javított fogat látni, de valószínüleg majd ők megmondják.Az itteni válaszokra egyébként sem hagyatkozhatsz.
2016. febr. 3. 04:13
 3/7 anonim ***** válasza:
45%
Azért nem lenne utólsó dolog az urológussal is megtárgyalni a prosztata problémád.
2016. febr. 3. 04:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Kócosnak kócos, sok a tömésed. Amúgy a fogorvos mondta volna, ha lát olyan elváltozást, ami góc lehet. A fogorvosnak nincs olyan hosszú célszerszáma, hogy prosztatáig lelásson, úgyhogy jobban jársz az urológussal. :-) Vizsgáltasd ki magad, urológussal beszéld meg, hogy góckutatást szeretnél.
2016. febr. 3. 07:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Leginkább gyökérkezelt fog gyökércsúcsánál szokott góc kialakulni. De neked nem hogy gócod de gyökérkezelt fogad sincs. A tömések miatt érzékenyebbek lehetnek a melegre akkor ha a teljes fogsorod le van hűlve például a kinti hidegtől. Kiváló mechanikai tulajdonságúak a tömőanyagok de azért a hőtani tulajdonságaik nem azonosak a foggal, de ez nem olyan nagy gond, erre figyelni célszerű még ép fogaknál is hogy a zománc meg ne repedjen.
2016. febr. 3. 10:43
 6/7 A kérdező kommentje:

voltam urológusnál, ő is mondta hogy érdemes utánajárni fogászati stb gócoknak.

és igen, nincs gyökér-kezelt fogam

És szerintetek jól be vannak ezek tömve? jól végzi a dolgát a fogorvosom?

2016. febr. 3. 13:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Közel vannak az arcüreghez a fogaid, lehet pár gyökércsúcs benne is van, szerintem a cisztát ct-n lehetne nagy biztonsággal kizárni.
2016. febr. 26. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!