Fogszabalyzot szeretnek rendelni mert csunyan elvannak nove a fogaim, de a dr szerint sulyos melyharapasom van es sin is fog keleni, mer leharapom kulomben. Hogy mukodik ez? Es mindketot kel hordjam egy idoben? Fiu 20 ev.
Szia:) Ugyanebben a helyzetben voltam 1 éve.
Sztorizgatok kicsit, közben pedig magyarázok.
Felraktak egy állandó fogszabályzót, a felső fogsoromra. És attak hozzá, egy éjszakait, amit délután suli után már hordanom kellett (orvos előírása) Aminek az volt a lényege, hogy a felső fogsoromat hátrébb húzza. Rá félévre felragasztották az alsót, és mivel nekem is eléggé s.o.s volt, ezért egy alexander betétet (Te sínnek hívtad) kaptam a fogaimhoz. Ez egy kivehető készülék, amit a szájpadlásra kell pattintani. Tulajdonképpen ezzel a készülékkel érik el, hogy a felső fogsorod ne harapja le az alsón lévő fogszabályzót. Ehhez nekem egy hónap múlva megjelentek a gumik, amiket majd a felső és az alsó fogszabályzóhoz kell kötni, és ez majd visszahúzza a helyére a fogsorodat.
Nem annyira bonyolult, mint amennyire annak tűnik :)
Engem nagy valószínűséggel műtenek néhány év múlva, pont e miatt, de most az orvosom kipróbál mindent, hogy elkerülhessem az esedékes műtétet.
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!