Fáj a fogam! Mit csinálhatok, hogy csillapítsam? Sürgős!
Na jó, most épp nem fáj, de olvasd el...
Ma reggel, amikor felkeltem, nagyon fájt az egyik fogam. Ez azért furcsa mert öt éves korom óta nem volt baj egyik fogammal se! (16 vagyok) Bevettem egy Algoflexet, és már olyan negyed órája nem fáj, remélem, nem is jön újra elő...
Azt szeretném tudni, hogy így előjöhet újra a fogfájás? Ha igen, mit tehetnék?
Még megjegyzek annyit, hogy az elmúlt időkben semmi "különlegeset" nem csináltam a fogammal (nem ütöttem be, stb.), de sajnos elég szuvas :S (jobb hátsó metszőfog alul)
jobb hátsó metszőfog?? szerintem őrlőfogadra gondolsz.
a gyógyszerek amúgy csillapítják a fájdalmat, de az okot nem szüntetik meg, így valószínűleg újra fog fájni, főleg ha nagyon szuvas, mert sajnos a fogak nem gyógyulnak maguktól. én is javaslom, hogy jövő héten menj el fogdokihoz, mert ha húzod-halasztod akkor 1. eléggé fájni fog 2. már csak gyökérkezeléssel lehet megmenteni, 3. húzás lesz.
igen, őrlőfog... elnézést, siettem a kérdés megírásával
halasztani pedig semmiképp nem fogom, hétfőn fix, hogy elmegyek fogorvoshoz - a gond csak az hogy amikor felkeltem és fájt, akkor azt hittem, hogy ma délig nem bírom ki
na, mostanra teljesen elmúlt a fogfájásom :)
azért még hétfőn fogdoki :)
mentolos szájvízzel öblögess esetleg még, mert az fertőtlenít, gyulladáscsökkentő:)
és amint elkezd újra fájni, fájdalomcsillapító:)
és majd fogdoki, ha nem múlik:)
jobbulást:)
"Ez azért furcsa mert öt éves korom óta nem volt baj egyik fogammal se! (16 vagyok)[...] Még megjegyzek annyit, hogy az elmúlt időkben semmi "különlegeset" nem csináltam a fogammal (nem ütöttem be, stb.), de sajnos elég szuvas :S"
Hogy ne lett volna baj a fogaiddal, ha azt írod, hogy szuvas? Egyébként akkor azért fájt, mert a szuvasodás elérte az idegeket. Most jóeséllyel megúszod egy töméssel, ha halasztod, akkor gyökérkezelés lesz belőle, ha pedig még tovább halogatod, akkor húzás.
Arról a fogadról van szó, amelyik most fáj?
Mert akkor könnyen lehet, hogy azért nem fájt 10 évig, mert egyszerűen elhalt, ebben az esetben most azért fáj, mert begyulladt, tehát esélyes a húzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!