Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Egy igazi mélyről jövő fogfájá...

Egy igazi mélyről jövő fogfájás fáj jobban, vagy egy csonttörés?

Figyelt kérdés
Van aki mindkettőt àtélte màr?
2015. dec. 21. 20:22
 1/5 anonim válasza:
Hát figyu nekem az állkapocs csontom tört el. Az alsó. Volt olyan fogam ami begyulladt es ott tartottam hogy egy nap utn kihuzattam.. A csonttörésemmel még levetettem kb 100 kmt es meg masfel napot vártam a műtétre. Egyszóval szerintem egy igazi mélyről jövő fogfájs rosszabb!!
2015. dec. 21. 20:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Milyen csonttörés? Nagyon nem mindegy. Pl komplett combcsont törésben el is lehet vérezni, ergo belehalsz. A közelében nincs egy fogfájásnak.
2015. dec. 21. 20:37
 3/5 A kérdező kommentje:
A fàjdalom mértèkére gondoltam nem arra hogy mibe lehet belehalni, bármilyen csont, ami nektek pl eltört már.
2015. dec. 21. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:

A csonttörés az csak csonttörés. Az igazi fogfájást általában egy góc okozza: egy olyan eltokosodott gyulladás amiben genny termelődik. Na most ha ez a genny nem tud ürülni a tokból, akkor iszonyú nyomást okoz a környező szöveteknek - ami fog esetében kemény csontszövet. Ha mégis utat talál magának a genny, akkor ott a következő akadály: az arccsontok, illetve arcüreg.

Tulajdonképpen egy elhanyagolt fogfájás akkora nyomást tud okozni, mint egy rákos beteg daganata. És aki találkozott már rákkal az tudja hogy ott még a komolyabb fájdalomcsillapítók is egy idő után erejüket vesztik. Bizonyos fokú fogfájás kezelését a fogorvosok is inkább antibiotikummal kezdik (+ a fistula lágyrész felőli megnyitásával ha lehetséges), mert nincs olyan érzéstelenítőjük ami megfelelően hatna ahhoz hogy a fog felől lehessen megnyitni a tályogot.

2015. dec. 21. 20:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Alkaromban tört csont, annyira, hogy el is mozdult, de nem volt nyílt törés. Őszintén szólva nem rémlik, hogy különösebben fájt volna, se a műtét előtt, se utána.

Fogam még nem fájt különösebben, maximum bele-belenyilallt, az cefet rossz volt, ha konstans hasonlóan fájhat, az kegyetlen lehet.

2015. dec. 21. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!