Van egy fogam, amiben a pulpa begyulladt, ezért minden érzéstelenítés hatásos, kivéve mikor a doki eléri a fogbelet a fúróval. Ott nem tudok tovább nyugton maradni. Szeretném megtartani a fogam, így vállalnám a gyökérkezelést, de az akut hirtelen fellépő fájdalomtól félek, hogy megugrom és gond lesz. Most van benne a második ideiglenes tömés (alatta gyógyszer ami kiöli a fogbelet) Az első alkalommal még nem volt látható a fogbél, nem jutottunk el oda, ekkor zártuk az idegölővel először. Kaptam antibiotikumot, most folytatnánk a gyökérkezelést majd, de mivel a fogban van a gyulladás, így érezni fogom. Mit lehet még tenni, hogy elkerüljem a hirtelen fájdalmat?! Nem hiszem el, hogy nincs megoldás, hogy ki legyen takarítva fájdalommentesen és megtartsam a fogam.
2015. dec. 3. 15:46
1/5 anonim válasza:
Nekem tett bele az orvos gyógyszeres tömést, mert annyira fájt, hogy nem tudta kifúrni, 1 hét múlva már semmit nem éreztem, amikor kezelte, még injekció sem kellett.
2015. dec. 3. 15:57
2/5 anonim válasza:
Nekem is gyulladt volt a pulpa, elérte az idegkamrát, gyökérkezelést kaptam, de hatott az injekció mindig :O
Lehet nem jól adta be, vagy nem eleget, én két teljes injekciót kaptam minden alkalommal (1 tisztítás +gyógytömés, egy gyökértömés) a fedőhöz már csak egyet kaptam, semmit nem éreztem, pedig érzékeny vagyok. 5 óra volt mire kiment teljesen :D
Nem írt fel semmilyen gyulladáscsökkentőt? Ilyenkor szoktak adni.
2015. dec. 3. 16:08
3/5 anonim válasza:
2. válaszoló: Ne haragudj, de amíg nincs tapasztalatod fogorvosként (aki több esetet lát mint amennyi a te szájüregedben előfordulhat), addig ne okoskodj ebben a témában.
A pulpa gyulladása, illetve a vele járó fájdalom mértéke esetenként eltérő lehet. A gyulladt pulpa egy idő után elhal (akut eseteben rövid idő alatt hirtelen, krónikusnál fokozatosan) - ettől csökken majd megszűnik a fájdalom érzet. Szükség esetén a fogorvos is kiválthatja az elhalást gyógyszeres töméssel (az antibiotikum nem öli ki az ideget, csak a gyógyszeres tömés). Nyilván nem fog nekiesni addig amíg ennyire fáj és ha kell többször is rak bele idegölőt.
Egyébként nem érdemes kivárni míg magától elhal, mert ez idő alatt a gyökércsúcs és a környező szövetek is befertőződhetnek - az eredmény pedig a fog kilazulása lehet.
2015. dec. 3. 17:53
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor előbb utóbb, de mindenképpen érdemes a gyógyszeres töméssel haladni tovább? Jelenleg odáig jutottunk, hogy végre egy pici résen -doki szavaival élve- be tud szivárogni az a mérgező anyag. Meddig maradhat benn egy ideiglenes gyógyszeres tömés, illetve meddig van értelme benn hagyni? Valaki azt mondta, hogy több hétig is akár, node segít-e, ha tovább van ott?!
2015. dec. 3. 23:22
5/5 anonim válasza:
1-2 hétig bent maradhat, de utána cserélni kell (közben pedig tágítani az üreget) egészen addig amíg teljesen érzéketlen nem lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!