Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Foghúzás után mit szabad mit nem?

Foghúzás után mit szabad mit nem?

Figyelt kérdés
Tegnap délbe húzták ki a fogam és keletkezett egy nagy lyuk amibe belemegy a kaja. Valahogyan azt szedjem ki vagy hagyjam benne ? Árt neki ha benne marad?
2015. nov. 28. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Tejterméket ne fogyassz semmikép pár napig. Azon kívül szerintem bármi jó, csak ne legyen túl kemény. Az ételdarabka szerintem magától ki fog jönni. Ha mégsem, akkor várj egy pár napot, amíg még gyógyul az ínyed és csak utána próbáld meg fogkefével nagyon óvatosan.
2015. nov. 28. 14:51
 2/7 anonim ***** válasza:
Szentem ha evés után kicsit vízzel vagy szájvízzel megöblögeted akkor simán ki kell jönni-e a kajamaradéknak.
2015. nov. 28. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Rutonosnak mondom magam sajnos mert sok fogam lett már kihúzva.

Ha étel maradék ment a lyukba akkor ellőször vizzel próbáltam kiszedni de csak óvatosan inkább csak enyhén átmozgatva a szájban a vizet, semmi kép se erősen zubogtatva.

Ha így nem jött ki akkor nagyon óvatosan fogpiszkálóval kiszedtem.

Tejet valóban nem javasolt fogyasztani pár napig, de ha nem elkerülhető ( én pl napi sok kávét iszok sok tejjel így én nem hanyagoltam) akkor azért az a biztos ha tej tartalmú étel-ital fogyasztása után öblögess szájfertőtlenítővel. Én a Chlorhexamedet ajánlanám.

2015. nov. 28. 17:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Túrós sütit se szabad? :) köszönöm a tanácsokat! ☺
2015. nov. 28. 18:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Elméletben nem lenne szabad.

A gyakorlatban pedig konkrétan a szájsebészezen a szájsebésztől fog eltávolítás+ciszta eltávolítás+arcüregzárás után kaptam tej alapú felnőtt tápszert műtét után pár perccel hogy egy kis erőre kapjak az egész napi éhezés és a másfél órás műtét után.

Na meg mivel most kettesével lettek húzva a fogaim három naponta, szilárd táplálék híján napokig gyerek tápszeren éltem ami szintén tej alapú.

De továbbra is azt mondom hogy ha szájfertőtlenítő nincs is otthon (a pálinka nem az 😊) akkor is a túró után azért rögtön moss fogat a húzás környékén is óvatosan puha fogkefével vagy ujjbeggyel.

2015. nov. 28. 20:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Uuu. Rossz lehetett. Utálom a pálinkát:D a szájvíz szájfertőtlenítő?:)
2015. nov. 28. 22:58
 7/7 anonim ***** válasza:
A semminél jobb, de igazán nem az. De ma már ehrtsz nyugodtan túrósat 😊
2015. nov. 29. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!