Foghúzás után mit szabad mit nem?
Rutonosnak mondom magam sajnos mert sok fogam lett már kihúzva.
Ha étel maradék ment a lyukba akkor ellőször vizzel próbáltam kiszedni de csak óvatosan inkább csak enyhén átmozgatva a szájban a vizet, semmi kép se erősen zubogtatva.
Ha így nem jött ki akkor nagyon óvatosan fogpiszkálóval kiszedtem.
Tejet valóban nem javasolt fogyasztani pár napig, de ha nem elkerülhető ( én pl napi sok kávét iszok sok tejjel így én nem hanyagoltam) akkor azért az a biztos ha tej tartalmú étel-ital fogyasztása után öblögess szájfertőtlenítővel. Én a Chlorhexamedet ajánlanám.
Elméletben nem lenne szabad.
A gyakorlatban pedig konkrétan a szájsebészezen a szájsebésztől fog eltávolítás+ciszta eltávolítás+arcüregzárás után kaptam tej alapú felnőtt tápszert műtét után pár perccel hogy egy kis erőre kapjak az egész napi éhezés és a másfél órás műtét után.
Na meg mivel most kettesével lettek húzva a fogaim három naponta, szilárd táplálék híján napokig gyerek tápszeren éltem ami szintén tej alapú.
De továbbra is azt mondom hogy ha szájfertőtlenítő nincs is otthon (a pálinka nem az 😊) akkor is a túró után azért rögtön moss fogat a húzás környékén is óvatosan puha fogkefével vagy ujjbeggyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!