Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miert nem faj soha a fogam?

Miert nem faj soha a fogam?

Figyelt kérdés

A fogorvosnal kiderult, hogy vannak lyukas fogaim, persze elmegyek oket megcsinaltatni, de akkor is erdekelne, hogyha lyukas fogak, akkor miert nem fajnak soha?

Neha erzem, hogy mintha fajdogalna, de egesz eletemben olyan kevesszer volt, hogy egy kezemen meg tudnam szamolni, es nem is neveznem fajdalomnak.

A hidegre se erzekenyek, pedig az orvos azt mondta, hogy eleg nagy lyuk van.. Dehat honnan tudjam, hogy baj van, ha soha nem faj?

2008. szept. 13. 10:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
fogmosáskor nézegess bele a szádba.ha gyanúsat látsz,irány a fogorvos.valószínűleg nem annyira érzékenyek az idegek a szádban.
2008. szept. 13. 12:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A lyukas fog CSAK akkor fáj, ha a lyuk már kezdi közelíteni az idegeket. Akkor még valószínűleg be lehet tömni - de jobb lenne előbb.

Rendszeresen (minimum évente) el KELL menni a fogorvoshoz, hogy megnézze.

2008. szept. 13. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én ugyanígy voltam. Egy ici-pici pötty volt a fogamon,elkezdte fúrni a dokinő,aztán kiderült,hogy szinte az egész belseje hiányzik a fogamnak... Aztán még háromról kiderült ugyanez. Nekem sem fájt soha,néha kicsit érzékeny volt,de ennyi. Nem tudom mitől lehet ez.
2008. szept. 13. 12:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Általában akkor fáj nagyon ha már be van gyulladva az íny.

Inkább örülj neki, hogy nem fáj és menj el fél évente fogorvoshoz.

2008. szept. 13. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem fáj, akkor két dolog lehet: még csak a zománig terjedt, a dentin réteget még nem érte el.

Amennyiben nagy a lyuk, és nem fáj, úgy lehet, hogy már elhalt a fogad, ezt magad is ellenőrizheted: tegyél ré egy jégkockát, ha nem érzed a hideget, akkor szépen, csendben elhalt: gyökérkezelni kell!

2008. okt. 12. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!