Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gócos fog kezelése mennyire fáj?

Gócos fog kezelése mennyire fáj?

Figyelt kérdés
Két gyökér kezelt fogamban is találtak gócot. Cserélni kell a gyökértöméseket, és megszüntetni a gyulladást. Anno az egyik gyökérkezelés baromira fájt, míg másikat meg sem éreztem. Fájdalommal fog ez járni? Valahogy most nem érzem magam felkészültnek a fájdalomra...

2015. nov. 18. 18:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát..nekem egy ilyen fogam volt, sajnos végül ki kellett húzni, mert egyszerűen nem múlt el a gyulladás és egészen nagy gennygóc alakult ki a foggyökér mellett.

Kérj ultracain érzéstelenítőt, az elég jó, úgy nem hiszem, hogy nagyon fájna, egyébként gyulladt fogat csak azután birizgálnak, ha már nem gyulladt; általában a Dalacin kapszula 2 nap alatt leviszi a gyulladást.

2015. nov. 18. 19:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha már gyökérkezelt, akkor nincs benne ideg amivel bármit is érezhetnél. A gyulladás valószínűleg a fog alatt van és nem a fogban. Szükséges lehet előtte antibiotikumos kezelés (nem mindig, de majd az orvos megmondja) - érzéstelenítést mindenképpen kapsz.

Sok esetben ilyenkor már nem lehet megmenteni a fogat (pl. ha a góc megemelte vagy kilazította) - szóval az is lehet hogy ki kell szedni.

2015. nov. 19. 13:08
 3/3 A kérdező kommentje:
A háromból két csatornán a gyökértömés nem ér el a gyökér végéig, és ott keletkezett a gyulladás. Antibiotikumos kezelésről még nem volt szó, de majdnem 1 hónapra kaptam időpontot. Nagyon remélem, hogy megtudja menteni a fogat, mert rohadt drága lesz, 33 ezer forint csak az egyik fog. Maga a fog egyébként annyira nem fáj, inkább nyomást érzek már régóta.
2015. nov. 19. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!