Fogkefét hogy lehet fertőtleníteni?
Raksz fel forrni vizet, aztán belenyomod (egyszer csináltam, még kb. 9 évesen, nem olvadt el).
De én is arra szavazok, hogy vegyél újat. 300-400 forintért is már elfogadható minőségűt lehet kapni.
Gondolom a 2-3 hónapon belül gondolta.
Mert pár hét után eléggé megtelepednek a baktériumok.
Én láttam egy szerkezetet, amibe csak bele kell nyomni pár másodpercig és kész. Nem tudom már mi ez. :S
UV-s fogkefe fertőtlenítő gép vagy Hyperol oldat, vagy Neomagnol oldat, vagy Listerine szájvízbe áztatás.
Ki is lehet főzni, pár percre forró vízbe tenni, de az roncsolja a sörtéket, rövidebb lesz a fogkefe élettartama.
Érdemes megnézni a Mythbusters erről szóló részét, a baktériumok mindenütt jelen vannak, a WC mellett tartott fogkefén és a tiszta helyen tartott fogkefén is kb ugyanannyi van, nem kell annyira félni tőlük. Csak E.Coli, ami mindenütt ott van.
Fogmosás után hagyni kell kiszáradni a fogkefét, akkor a baktériumok nagy része elpusztul rajta. Valamint ne tartsd sötét, zárt helyen (pl fürdőszoba szekrényben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!