Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Akinek volt tapasztalata a...

Akinek volt tapasztalata a bölcsességfogakkal kapcsolatban, írna? Nagyon megköszönném.

Figyelt kérdés

Fiatal lány vagyok.

Azzal a panasszal mentem fogorvoshoz,hogy sokszor vérzik a fogínyem. E mellett kiderült,hogy 3 lyukas fogam van, ebből egyik az elülső + a bölcsesség fogaim kicsit ferdén nőnek, és nyomják össze a többit, és fogszabályzóra lenne szükségem, amit látszólag senki se mondana meg mert a mosolyom szép.

Azt mondta a fogorvos miután fél percig megnézte a fogaim és a röntgen után,hogy a bölcsesség fogaim amik nőnek, nyomják össze a fogsorom, ezért ki kell őket operálni, mind a 4et, és fogszabályzó is kéne.

Na most, én erre nagyon megijedtem. A fogszabival semmi bajom nem lenne, de operálni nagyon félek elmenni. Másnak is ki kellett? Nem nőtt ki rendesen? Kb úgy vannak bedőlve, mint a képen a bal alsó sarokban levő fog : [link]

Nálatok hogy volt ez?

És a másik fontos kérdésem,hogy ha nem lesz kioperálva, de raknak fogszabályzót,akkor mikor nő ugyanúgy összenyomja a fogszabi által szabályzott fogaim, vagy nem?

18l :(

2015. nov. 3. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is mind a 4 bölcsességfogam kijött, és ferdén ahogy neked. Én nagyon félek a fogászattól, így nem foglalkoztam azzal, hogy kell-e vagy sem fogszabályzó. A fogaim viszonylag szépen egyenesen álltak, így fogszabályzóra sosem volt szükségem. Viszont a felső két bölcsességfogam ahogy nőtt ki, úgy kezdett gócos lenni. Elmentem a fogdokihoz, akkor szerint operálni kell, mert ha nem veszik ki, akkor szépen sorban tönkreteszi a többi fogakat..A gyökerek gócosodni fognak. Az operáció annyiból állt, hogy bitang erős érzéstelenítést kaptam, majd kis vésés, és húzás lett. Semmit nem éreztem. Bevallom a varratszedés kellemetlenebb volt mint maga a fogkiszedés.
2015. nov. 3. 17:21
 2/6 anonim válasza:
Nekem pár éve ugyanez volt,az összes bölcsességfogam előrefelé nőtt,és totál összetorlódtak a fogaim miattuk.Az orvos elküldött,hogy szedessem ki őket.Tudni kell róla,hogy rettenetesen rosszul tudok lenni mindenféle orvosi beavatkozástól,tűfóbiám van,stb.Nagyon féltem tőle.Az első bölcsességfogam kb öt perc alatt kiszedte a szájsebész,nem fájt,de nagyon szenvedtem alatta,főleg,mivel már az előtte lévő napokon is végig ezen izgultam,hogy mi lesz...És hát eddig nem volt ilyen "élményem",nem tudtam,milyen lesz.De utána már tudtam,mire számíthatok,és a maradék négy fogam (illetve volt egy plusz fogam) kiszedése közben volt,hogy majdnem bealudtam,azok kicsit hosszabb ideig tartottak,nem részletezném,hogyan tudta csak kiszedni a doki,de mint mondtam,nagyon rosszullevős ember vagyok,mégis simán viseltem a maradék operációkat,és már egyáltalán nem félek a fogorvosi beavatkozásoktól.A lényeg,hogy ne félj tőle előre,mert az a legrosszabb (bár tudom,utólag már könnyű beszélni :D ). Ha nem lesznek kioperálva,akkor felesleges a fogszabályozás,mert ugyanúgy össze fogják nyomni a többi fogad.A legjobb,ha mihamarabb túl vagy rajta,nem fognak több gondot okozni a kis szemetek :)
2015. nov. 3. 17:29
 3/6 anonim válasza:
* Tudni kell rólam
2015. nov. 3. 17:29
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Húha...

És végül mind a 4et kiszedték?

Fogszabályzó nem kellett utána?

Én annyira félek az operálástól...és anyám is inkább afelé hajt,hogy várjunk még,hátha kinő és aztán meglátjuk, miért kéne kiszedni még ha ki se nőtt-nem tudom jó ötlet e.

De akkor rosszul növő bölcsességfogakkal nem használ a fogszabi ,ugye? Mert nem tudom hogy van ez..

2015. nov. 3. 17:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Ja,most láttam a második választ.Azt is köszönöm szépen!

Akkor választ kaptam a kérdéseimre... muszáj lesz kiszedetnem :(((

2015. nov. 3. 17:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is pont így néz ki, hogy a mellette levőbe be van akadva, mint a képen. Hétfőn megyek szájsebészetre kiszedetni. Már én is előre félek tőle. De nekem muszáj, mert 2 éve halasztom és már kezd szuvasodni a mellette levő is. :/ 28n
2015. nov. 4. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!