Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Szájsebészet. Visszamaradt...

Szájsebészet. Visszamaradt foggyökér. Nagyon félek. Milyen lesz?

Figyelt kérdés

Az orvosom beutalt szájsebészetre, mert már nem tudja kihúzni a roncs fogamat. Azt mondta, hogy szájsebészetre kell menjek. Még soha nem voltam és azzal rémítgetnek, hogy a kórházban is kiköthetek vele, akár; meg is halhatok; egyéb őrültségek.

Van valaki, aki át is esett ilyenen, tudna erről mesélni? Előre is köszönöm.

#foggyökér #szájsebészet; visszamaradt
2015. okt. 26. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ugyanígy páráztam mint te, nézd csak :) http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__72..

2 hete túl vagyok rajta, és azt kell mondjam pozitívan csalódtam. Igaz hogy dupla adag érzéstelenítő kellett, de abszolút nem éreztem semmit. Szájsebészek értik a dolgukat ne aggódj :) Nem kötöznek ki, ez hülyeség. Ha van kérdésed írj privit bátran :)

2015. okt. 26. 17:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Remélem, hogy minden rendben lesz.

Csak szeretnek ijesztgetni, akik még nem jártak szájsebészeten. :)

2015. okt. 26. 17:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát az honnan tudná aki még nem is volt :) Ilyenekkel nem is szabad erről beszélgetni
2015. okt. 26. 17:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha valaki akkor én rettegek a fogászattól. Mégis 2 hete voltam szájsebészeten, mert ki kellett húzni 2 bölcsességfogamat ahol az egyiket egy pancser fogorvos beletörte, és csak a gyökérdarabok maradtak bent. Meg beültettek 2 implantátumot is. Ha azt mondom, hogy rettegtem akkor még csak a töredékét tudod elképzelni. Főleg a bölcsességfog kihúzása miatt féltem. De olyan jó érzéstelenítést kaptam, hogy semmit nem éreztem. Sőt, mondom a dokinak, hogy na akkor most húzza, mert most vagyok azon a ponton, hogy oké mehet. Erre a doki csak annyit mondott, hogy azon már túl van. Kiszedte, kihúzta a fogakat.
2015. okt. 26. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Most voltam én is, nagyon rettegtem. Nem kellett volna, egyáltalán nem is éreztem. Mondtam is a doktorúrnak hogy szeretném ha a többit is ő húzná amit kell mert tényleg nagyon ügyes volt.

Hova kell menned helyileg?

2015. okt. 26. 18:18
 6/7 anonim válasza:
Szia, ne félj! :) Nekem sajnos 2 alsó nagyőrlő gyökerét kellett eltávolítani nemrég, már az ínyem is be volt gyulladva eléggé (ilyenkor ugye elvileg érezhet fájdalmat az ember, mert nem olyan hatékony az érzéstelenítő) A szájsebész magánorvosom mégis könnyedén kiemelte, az egyiket kb. 1 perc alatt, a másik már problémásabb volt, de kb. 3-4 perc alatt túl voltam azon is. Nem mondom, hogy nem kellemetlen, az. De sokkal rosszabbra számítottam. Nekem az volt a "taktikám", hogy végig azt mondogattam magamnak, nem fáj, nem fáj, nem fáj, mindjárt kész vagyunk :D
2015. okt. 27. 22:33
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kedves megjegyzéseket. Végre túl vagyok rajta és azt kell mondjam, hogy sokkal jobb ellátásban részesültem, mint a fogorvosomnál.

Három hölgy ,,kényeztetett" a fogorvosi székben ülve és a doktornő, aki szerintem még a húszas éveiben járt, olyan gyorsan kikapta és kitisztította, hogy körülbelül 10 percig tartott az egész folyamat.

Attól féltem nagyon, hogy majd nem áll el a vérzés, de szerencsére elállt és minden rendben van. Egyáltalán nem fájt. Csak ajánlani tudom a szájsebészetet. :)

2015. okt. 28. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!