Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Létezhet nem fájó fogínygyulla...

Létezhet nem fájó fogínygyulladás?

Figyelt kérdés
Nekem már évek óta nem volt baj a fogaimmal, de a ínyem sokszor kicsit duzzadtabb a kelleténél, de csak az első fogaimnál. Abszolút nem fáj és csak picit vérzik, szóval nem tudom, mitől van. Eddig sima Oral B-s szájvizet használtam de az nem segített. Esetleg valaki tud segíteni? Azt olvastam, hogy ínygyulladás allergia miatt is lehet, és sajnos én időről időre egyre több mindenre vagyok allergiás. Melyik öblögetőt vagy gélt ajánlanátok? Köszi előre is :)
2010. márc. 13. 02:33
 1/5 anonim ***** válasza:
43%
Mi az hogy!Még kifejezetten kellemes fogínygyulladás is létezik!
2010. márc. 13. 02:46
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

én megnézetném fogorvossal.

én is allergiás vagyok mosószerekre, tusfürdőkre, krémekre. egyes fogkrémektől berepedezik, és vérzik a szám sarka (pl. blendamed, amondent).

észrevettem, hogy bizonyos fogkrémektől fognyaki érzékenység jelentkezik (amikor hideg vagy meleg hatására érzékeny a fog). ilyenkor én gyógynövényes fogkrémeket használok (de pl. az elmex sensitive is erre van kitalálva), és minden rendbejön. Szeretem a vademecum herbalt, most pedig colgate herbalt használok, és bevált. Persze, nem árt fogselymezni sem. Az egyik abszolút killer fogkrém a vademecum white (? asszem, ez a neve a fogfehérítő fogkrémjüknek), attól még az ínyem is tök sebes lett, és amúgy nem allergiás ismerőseim is így jártak vele.

2010. márc. 13. 07:06
 3/5 anonim ***** válasza:

és persze, puha fogkefét.

nem szabad fel-ledörzsölni, hanem felül fentről lefelé, lent lentről felfelé tisztítani a fogat (amúgy sem szabad dörzsölgetni).

az ínyt, a nyelvet, a szájpadlást is meg kell a fogkefével tisztítani.

2010. márc. 13. 07:10
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi :) jövőhónapban megyek a fogdokimhoz, ha addig nem múlik el, majd úgyis kezd vele valamit. Ma a gyógyszertárban a Gingisolt ajánlották, hát megvettem, kíváncsi leszek, használ-e. A Blendamedtől egyébk. nekem is sebes lesz a szám és hámlik a felszíne, de per pill sajna csak az van itthon. Fogkrémben én az Elmexre és a BlanX-re szavazok, ha más nem, még a propoliszos Colgate :)
2010. márc. 13. 10:59
 5/5 anonim ***** válasza:
a vadenecum white 2az 1.ben töl is???
2010. márc. 14. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!