Létezhet nem fájó fogínygyulladás?
én megnézetném fogorvossal.
én is allergiás vagyok mosószerekre, tusfürdőkre, krémekre. egyes fogkrémektől berepedezik, és vérzik a szám sarka (pl. blendamed, amondent).
észrevettem, hogy bizonyos fogkrémektől fognyaki érzékenység jelentkezik (amikor hideg vagy meleg hatására érzékeny a fog). ilyenkor én gyógynövényes fogkrémeket használok (de pl. az elmex sensitive is erre van kitalálva), és minden rendbejön. Szeretem a vademecum herbalt, most pedig colgate herbalt használok, és bevált. Persze, nem árt fogselymezni sem. Az egyik abszolút killer fogkrém a vademecum white (? asszem, ez a neve a fogfehérítő fogkrémjüknek), attól még az ínyem is tök sebes lett, és amúgy nem allergiás ismerőseim is így jártak vele.
és persze, puha fogkefét.
nem szabad fel-ledörzsölni, hanem felül fentről lefelé, lent lentről felfelé tisztítani a fogat (amúgy sem szabad dörzsölgetni).
az ínyt, a nyelvet, a szájpadlást is meg kell a fogkefével tisztítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!