Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lehet valami bajom, ha pár...

Lehet valami bajom, ha pár nap múlva megyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a problémám, hogy felül is kinőttek a bölcsességfogaim. Alul már egy éve kihúzták mindkettőt, de most felül is kinőtt. Már sok éve kínlódok a bölcsességfogaim miatt, ugyanis nem fértek el normálisan, és emiatt eltolódott az állkapcsom. Nem látszik, de érzem, hogy nem olyan, mint rég. Na most a bal felső is felszínre tört, és emiatt nagyon fáj, ha összezárom a számat, mert valahova becsípődik a fog. Már egy lyukat (mélyedést) és csinált szinte már a torkomnál. Most picit szédülök, és erőtlen vagyok. Nem tudom emiatt van-e. Jövőhét csütörtökre kaptam időpontot a szájsebészetre, csak picit aggódom, hogy nem-e lesz valami bajom, ha addig várok? Hallottam, hogy a gyulladás felmehet az agyba, és akkor nekem annyi. Igaz ez? Nem fáj a fogam, csak a szám belül, mert nem fér el a fog és folyamatosan nyomódik valahova, feszült helyzetben van.

2015. szept. 11. 15:10
 1/1 anonim válasza:
A bölcsességfogaid miatt kaptál időpontot a szájsebészetre? Biztos, hogy ott fájsz? A fájdalom néha kisugárzik és nem ott fájunk, ahol a baj van. A bölcsességfog, ahogy tovább nő, nyomhatja tovább az ínyt, vagy a melletti fogakat, szájat, így érezhetsz feszítő, nyomó érzést. Ha rendben vannak mellette a fogaid, akkor nincs gyulladás. Ha viszont mellette van esetleg rossz fogad, onnan is kisugározhat a fájdalom, és az akár lehet gyulladt is. Mivel azt mondtad, lyukat ütött már a szád belsején is, én lehet, megnézetném a fogorvosommal hétfőn, inkább ő mondjon rá áment, ő tudja, mi a teendő.
2015. szept. 11. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!