Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » SOS! Foghúzás utáni napon...

SOS! Foghúzás utáni napon mosni kell a seb felületén lévő fehér sebet?

Figyelt kérdés
Most húztak életemben először ki egy rágófogamat és egyértelmű információt nem kaptam.

2015. júl. 28. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Puha fogkefével kicsit meg kell mosni, de nagyon óvatosan.
2015. júl. 28. 11:38
 2/6 anonim ***** válasza:
39%
Isten mentst! Kimosod a vérdugót és elfertőződhet a seb. Csak a seb köürül szabad óvatosan mosni.
2015. júl. 28. 15:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Sajnos nem merem mosni, mert nagyon fáj a fog helye. Még most sem tudom mit csináljak, mert látjátok ti is ellentétes választ mondtok. Na mindegy megy a zöld mindkettőtöknek. Holnap felhívom a dokim, addig meg fertőtlenítem.
2015. júl. 28. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:

húzás utáni nap szerintem még ne piszkáld, nekem is most húzták, nagyon fájt utána, kb 4-5 napig nem is rágtam azon az oldalon, a körülötte lévő fogakat mostam csak, kicsit hozzáért a fogkefe, az elég volt. mikor már nem érzékeny, ha hozzáérsz a fogkefével, onnantól moshatod

tejet ne igyál

2015. júl. 28. 19:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszodat!
2015. júl. 28. 21:54
 6/6 Antalbaba ***** válasza:
58%

Mindig elmondjuk foghúzás után, de a betegek "másállapotban" vannak, keverik a dolgokat:-(

Húzás után - aznap - nem öblöget, nem szívogat, nem hajolgat..., szóval nem emeli a vérnyomást, hogy ne vérezzen. Ha már nem zsibbad lehet enni, inni, éjjelre célszerű kissé felpolcolni a fejet.

Másnaptól MOSNI!!! a sebhelyet, különben begyullad és beindul az ördögi kör. Attól gyullad be, hogy elfertőződik, ettől fáj, ha fáj, akkor nem mossuk, még jobban fáj... A vége gyógyszer + ki kell kaparni a sebhelyet, kezdődik az egész folyamat elölről:-(

Szóval a sebhelyet rendesen fogkefével, fogkrémmel mosni kell, persze nem belenyúlva a sebbe, hanem az íny felől a seb felé irányuló "söprögető" mozdulatokkal. De ezt nem helyettesíti sem a szomszéd fogak simogatása, sem az ezzel-azzal való öblögetés! Fizikailag tisztán kell tartani a sebet!

2015. júl. 28. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!