Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Lepedek a nyelv hatso reszen?

Lepedek a nyelv hatso reszen?

Figyelt kérdés
Ugy masfel honapja voltam baranyhimlos, es azota elegge le van gyengulve a szervezetem, a nyelvem hatso resze lepedekes, es nehezen jon le rola a lepedek, vagy egyaltalan nem jon le. Utananeztem, es ugy tudom, hogy a legyengult immunrendszer tunete, ha a nyelv hatso resze lepedekes, mert az a belet 'szimbolizalja', es a belflorak segitenek az immunrendszer megvedeseben...a kerdesem lenne, hogy mivel tudnam megerositeni az immunrendszerem? 14 eves vagyok. Elore is koszonom!

2015. jún. 23. 23:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon tetszik, hogy a lepedékes nyelv jelentésének utánajártál. Egyetértek az általad leírtakkal, lehet a nyelv lepedékességéből bizonyos dolgokra következtetni.

Igen, az immunrendszer le tud gyengülni és természetesen meg is tud erősödni.

Igaz, ehhez komolyan tenni is kell.

Az ember, ha azt akarja, hogy komoly eredményei legyenek, akkor sokszor akár életmódváltást is érdemes csinálnia.

Természetesen nem tudom, hogy jelenleg milyen életmódot folytatsz.

Szükséges lehet a máj munkájának segítése, könnyítése. "Méregtelenítés".

Gyógynövényeket is tudsz használni.

Mindenesetre egy komplex vitamin, ásványi anyag, nyomelem kúra is valószínűleg jót tenne.

A bélflóra helyreállítása is nagyon fontos volna. (Ehhez prebiotikomuk és probiotikumok szedése, amellett, hogy a táplálkozásra nagyon érdemes volna figyelni.)

Azt szokták ajánlani, hogy először "méregtelenítsen", tehermentesítsen az ember (vese, máj, belek, tüdő), aztán jöhet a felépítés (vitamin-, ásványi anyag-, nyomelem, prebiotikum-, probiotikum bevitel).

Ezekhez szerintem érdemes tudni azt, hogy mi a vércsoportod és a doshád. (Dosha=dósa. Erre vonatkozó teszteket találsz az interneten, azokat ki tudnád tölteni és nagyjából tudnád, hogy mi a dósád. Magyarul így írják: dósha, de "dosha"-ként is meg fogod találni.)

Mindenesetre zöldség, gyümölcs fogyasztása.

Plusz olvass kérlek, ezeknek utána: lizin, arginin.

Amennyiben vitamin készítményt választasz, optimális arra figyelni, hogy a termék jó minőségű legyen, ne tartalmazzon olyan anyagokat, amelyek inkább kerülendőek.

Kristálycukrot, lisztet tartalmazó ételeket optimális volna elhagyni (már, ha eddig fogyasztottál ilyesmit). Így tud épülni a bélflóra.

Amennyiben megállapítod a dósádat és ismered a vércsoportodat, akkor még hatékonyabban tudsz olyan tápanyagok, táplálékok közül választani, amelyek számodra a legjobban hasznosulnak. A neten találsz olyan táblázatokat, amelyek ezekre vonatkoznak.

Persze, vannak olyan kaják, amelyek minden dósának és minden vércsoportnak megfelelhetnek, ennek is utána tudsz nézni.

Volt vérkép csinálva neked mostanában? Amennyiben igen, akkor azt is megnézegethetnéd, hogy minek szintje alacsony, mi magas, vannak-e csillagozottak. Ezeket is helyre lehet hozni.

Ha nincs vérkép, akkor pedig jó volna, ha csináltatnál.

2015. jún. 25. 08:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Jó volna még ezeknek utánanézned: meridiánjóga, csikung. (A csikung nevet is sokféleképpen meg fogod találni.)

A betegség lelki hátterének is utánaolvashatnál.

2015. jún. 25. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!