Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A szájvizet tiszta vízzel ki...

A szájvizet tiszta vízzel ki kell öblíteni vagy nem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ne haragudjatok, ha kicsit hülyén hangzik a kérdésem, de tényleg fogalmam sincs, hogy miután 30 másodpercig öblögettem szájvízzel, akkor tiszta vízzel öblíthetek utána vagy nem? Antiszeptikus szájvíz, de az íze elég gyógyszerre emlékeztető ezért nem is kellemes.
2010. febr. 28. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
amikor nekem gyulladás miatt szájvizeznem kellett, akkor nem szabadott kiöblítenem. Szóval megmostam, öblögettem szájvízzel, és kiköptem. :O
2010. febr. 28. 19:09
 2/10 A kérdező kommentje:

Akkor lehet nekem sem kellene. Mondjuk gyulladásnál nem listerint ajánlanak, hanem húú nem látom kimondani a nevét annak a másiknak, amit sokáig nem is szabad használni, maximum 2-3 hétig. Ízérzészavarokat is okozhat.

Nekem most listerin coolmint van itthon.

Köszönöm a válaszod!

2010. febr. 28. 19:24
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
én corsodylt használok, és utanna kiöblitem alaposan a szám, de érzem a számban. az van rááirva hogy nem szabad lenyelni, ebből gondolom hogy ki kéne bő vizzel öbliteni..
2010. febr. 28. 19:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen nekem is ez futott végig az agyamon, mert ugye én minden nap vezetek, na most a szájvizek pedig alkoholosak. Az odáig oké, hogy nem nyelem le, de a szonda a leheletet vizsgálja, nem pedig a véralkohol szintet, szóval ha nem öblítem ki, akkor minimum 30 perc mire az alkohol onnan kipárolog, de ha meg kiöblítem akkor nem tudom megmarad-e az antiszeptikus hatása.
2010. febr. 28. 19:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell, mert akkor lényegében semmit nem ér. Minél tovább érintkezik a fogaid és a nyálkarhártyád felületével, annál tovább fejti ki a hatását.

Ami a nyáladdal hígul és lenyeled, attól semmi bajod nem lesz. :)

(Én is Corsodylt használok.)

2010. febr. 28. 22:40
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Még annyit, hogy a használata után mennyivel lehet ételt és italt fogyasztani?
2010. febr. 28. 22:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez szájvizenként változó, de általában 1 óra a javasolt idő.
2010. febr. 28. 23:08
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2010. febr. 28. 23:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

22:40, 93%

szoval egy percen átt öblögeted corsodyllal, és utanna csak kiköpöd? mert én is filoztam ezen, hogy nincs ráirva hogy ki kéne öbliteni. sajnos inygyulladásom van, és azért használom (most először) és még nem mult el...lehet akkor ez a gond..megprobalom ugy hogy nem öblitem ki, hátha igy lesz hatása..

2010. márc. 1. 08:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
a szájvizeket nem szabad őblíteni vízzel.
2010. márc. 1. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!