Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökércsúcs környéki gyulladás...

Gyökércsúcs környéki gyulladás? Nagyon félek.

Figyelt kérdés

Sziasztok. A minap erősen feldagadt a jobb arcom. Olyan érzés, mintha egy kis labda lenne az állkapcsomon. Van felette, egy rossz fogam. Utánna néztem, györkércsúcs gyulladás lesz. A fogból nem sok van már (családi örökség, mindenkinek hihetetlenül erősen romlik a foga), valszeg húzva lesz. ÉS pont a vizsgaidőszak végén.

Mivel járhat egy ilyen műtét? Meddig leszek kiütve, mármint abban az értelemben, hogy fekszek a fájdalomtól. Nagy kiesés most, de nem hiszem, hogy várhatok vele csütörtökig. Este megyek az ügyeletre.

Öntenétek belém egy kis lelket? NAgyon kivagyok.

23F

2015. jún. 13. 16:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne hisztizz, mert semmi értelme. Az ügyeleten nem állnak neki kiszedni, mert ha csak csonk maradt a fogadból, az egy kisebb műtét, vésni kell, az ügyeleti ellátás erre nincs felkészülve. Gyulladáscsökkentőt fognak adni és előjegyeznek a szájsebészetre.
2015. jún. 13. 16:53
 2/4 anonim ***** válasza:

De a szajsebeszettol se tarts! Kapsz fajdalomcsillapitot es 10 perc alatt vegeznek!

Utana is ajanlott a fajdalomcsillapito de errol majd tajekoztatnak :)

2015. jún. 13. 17:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a biztató szavakat.

Bocs a "hisztiért", kamasz koromban volt már szerencsém fakezű fogorvoshoz, aki a harmadik kezelésen közölte, hogy akkor ezt most mégis kihúzzuk. De persze azt is szarul. Utána több hétig jártam kaszabolásra egy másik orvoshoz. Kegyetlen volt, szerintem jogos, hogy parázok.

2015. jún. 13. 17:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Nézd, kedves. Hozzáállás kérdése. Ha előre bemagyarázod magadnak, hogy "kaszabolni" fognak, akkor úgyis annak fogod megélni most is. A szájsebészet nem kellemes, oda senki se szórakozni jár. Egy fogmaradvány kiszedése gyorsan megvan. Nekem gyakorlatilag lehegesztették a fél fejemet, mikor gyökércsúcs-rezekcióm volt. Az "csupán" annyit jelent, hogy az ínyemet felvágták, a csonton át fúrtak egy lyukat, hogy hozzáférjenek a fogam gyökeréhez, aminek levésték a csúcsát. Ha én ezt túléltem nőként (ha izmosan bevágod a könyököd, az sokkal rosszabb szerintem..), akkor te is túl fogsz egy 10 perces kisműtétet. Kicsit tökösebben :)
2015. jún. 13. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!