Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Be van dagadva az ínyem. Ez...

Be van dagadva az ínyem. Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
Igazából van egy "sejtésem", miszrint a közvetlen mellette lévő fogam szuvas. Igazából maga a fogam nem fáj, se hidegre, se melegre nem érzékeny, rágni is tudok vele. Mindössze az ínyemben van olykor tompa, néha lüktető fájdalom, de előfordul, hogy egyáltalán nem is érzem. Néha úgy érzem, mintha gennyes lenne, (pl. ha nyelvvel piszkálom a mellette lévő fogamat) de nem jön belőle semmi ilyesmi a nyálon kívül. Mi lehet ez? Nektek volt már hasonló? Mi lehet az oka?

2015. máj. 27. 00:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Éppen valamilyen baktérium rágja. Gennyes az, csak mélyen belül. Menj el orvoshoz, irass rá antibiotikumot, különben kihullanak a fogaid hosszú távon. A fogadat meg nézesd meg, legrosszabb esetben húzasd ki, ha másra nem telik, még mindig jobban jársz úgy, mintha a többi kihullana miatta...
2015. máj. 27. 03:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem volot egy ilyesmi pukli az egyik fogam mellett, gyökérkezelni kellett azt a fogat, menj el mielőbb fogorvoshoz.
2015. máj. 27. 08:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Nagy valószínűséggel a mellette lévő szuvas fogad okozza. Mielőbb menj el fogorvoshoz.
2015. máj. 27. 08:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Én mennék, de 1 hónappal későbbre tudtam csak időpontot kapni, más fogorvosban pedig nem bízok. Ehhez is alig merek elmenni :D Lehet valamivel enyhíteni egyébként? És 1 hónap alatt rosszabbodhat a helyzet, ha normálisan ápolom a fogaim?
2015. máj. 27. 13:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Corsodyl öblögető?
2015. máj. 27. 14:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem megszúrtad, megsértetted valamivel, pl. sült krumpli?
2015. máj. 27. 14:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Öblögess addig valamivel, pl, Phlogosol oldattal, de be is ecsetelheted vele töményen.
2015. máj. 27. 14:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Listerinnel szoktam rendszeresen öblögetni, gondolom az is megfelel :) Egyébként öblögetés után jobb szokott lenni. Ecsetelni is szoktam, igaz, azt nem rendszeresen. Arra is gondoltam, hogy a fogkrém se ártana neki. Meg egy kis C-Vitamin bevitel sem :D Azonkívül gondolom, ne piszkáljam :D Remélem, ha ezekre figyelek, ki fogja bírni ezt az egy hónapot komolyabb fájdalom és romlás nélkül... ><
2015. máj. 27. 15:16
 9/9 anonim ***** válasza:
53%
Jóddal tudod ecsetelni, sós vízzel is tudsz öblögetni. Van még Solumium, az klór dioxidos oldat, valamivel hatékonyabb, de drága. Próbálkozz, ha nem múlik el pár napon belül, akkor csak az antibiotikum marad, amíg lepereg az egy hónap.
2015. máj. 28. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!