Fekvő bölcsességfogat hogyan húznak ki? Szájsebészet? Csak a fele van kinn, mivel fekszik! Nagyon fajdalmas lesz?
Figyelt kérdés
2015. máj. 14. 20:20
1/11 anonim válasza:
Igen.Kiműtik.A műtèt nem fàj csak ha kimegy az èrzéstelenìtès.
2/11 anonim válasza:
Igen, szájsebész fogja végezni. 1-2 hétig nem lesz túl kellemes, de azt is ki lehet bírni. Nekem 2 fogamat már kihúzták. :)
3/11 szamo77db válasza:
Az enyémet teljesen elfedte az íny, melyhez hozzá is volt nőve. Két injekció után felvágták az ínyemet, letolták és kifűrészelték a fogam. Nem éreztem semmit. Másnapra az érintett oldalon feldagadt az arcom, de ezt előre jelezték a szájsebészeten, hogy ne ijedjek meg tőle. 6 vagy 7 öltést tettek bele, melyeket egy hét múlva szedtek ki. Elég érzékeny a helye. A műtét kb. 30 percig tartott.
4/11 szamo77db válasza:
Elnézést, az állkapocs csont és a vízszintes helyzetben fekvő bölcsességfog volt össze nőve. Ezért is kellett fűrészelni, mert fogóval nem lehetett eltávolítani! Bocsi!
5/11 anonim válasza:
Fürèszelős csak ilyesztegeni akar azèrt hasznàlja a "fűrèszelès"szòt.
6/11 A kérdező kommentje:
Értem én..koszi :D Akkor ezt már "sima" fogorvos nem vallalja? Vagy embere válogatja? Köszönöm az eddigi válaszokat!
2015. máj. 14. 21:14
7/11 anonim válasza:
Szájsebészet. Nekem is ugyan ez van, de nem fűlik a fogam hozzá, hogy kiműttessem. Majd akkor elmegyek, amikkr majd bszrok a fájdalomtól :-D
8/11 szamo77db válasza:
Nem ijesztgetni akarom a kérdezőt, nekem az orvosok mondták, mielőtt hozzá kezdtek, hogy fűrészelni kell, mert össze van nőve a fog és az állkapocs csont! Egyetlen darab volt, érted? Ezért nem lehetett húzni! El kellett választani őket! Egyébként a fűrész olyasmi, mint a fúró, csak kicsit görbe a vége. És ugyanúgy sűrített levegő hajtja. Olyasmi hang és érzés, mint mikor tömés előtt fúrnak egy fogat. Ja, és először RTG készült, hogy lássák, mi van, hol van pontosan!
9/11 szamo77db válasza:
És ezt sima fogorvos nem csinálhatja, csak szájsebész! Ne félj, kedves kérdező, el lesz érzéstelenítve. Másnap fáj a műtéti terület, de akkor már túl leszel az egészen, könnyebben viseled!
10/11 anonim válasza:
Ilyen esetben a "fűrészelés" nem kamu. Ez azt jelenti, hogy mivel félig a csontban van a fog, a szájsebésznek muszáj elfúrnia valamennyi csontot a fog körül, hogy ki tudja húzni. Nekem is így szedték ki, az egyik alsót. Nem volt kellemes, de túlélhető. Alul szarabbul lehet érzésteleníteni, ez van. Utána nagyon kell vigyázni a sebre, mert könnyű csonthártyagyulladást kapni, azt inkább nem részletezném, milyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!