Letört fogkorona. Mi várhat rám?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Péntek este van, és miért ne pont most... Letört az 1 db. fogkoronám amit kicsivel több mint egy éve csináltattam... Mi várhat rám? A fogamat éppenhogy látom mert az orvos olyan kicsire csiszolta le hogy nem maradt belőle szinte semmi... Lehet erre még koronát tenni? :'( Egyáltalán járt már valaki így? :'(
Nagyon beparáztam, valaki segítsen :'(
2015. máj. 8. 21:15
1/11 anonim válasza:
Ha megvan a koronád, ugyanazt vissza lehet ragasztani, én is így jártam, mint te. Simán visszaragasztotta, de nekem 4 évet bírt ki. meg kell nézni, hogy amire rátette a koronát az jó-e, rá lehet-e tenni vissza. Ha nincs meg a korona, újat kell csináltatni.
2/11 A kérdező kommentje:
Persze, megvan, de irgalmatlanul csúnya a korona alatti fogrész ami maradt... Emiatt nem vagyok benne biztos, hogy vissza tudja tenni...
2015. máj. 8. 21:21
3/11 anonim válasza:
első vagyok.
Sajnos elképzelhető akkor, hogy tovább romlott az a fogad és azért vált le. Be lehet építeni egy csapot, ami megtartja a koronát, nekem is így lett megoldva. Ameddig a gyökere jó, addig fel lehet építeni a fogat. Biztosat, csak a doki tud mondani, keresd fel mihamarabb.
4/11 A kérdező kommentje:
nemtudom miért de a koronámból egy kis csavar áll ki... Az normális? Egyáltalán annak szabad ottlennie?
2015. máj. 8. 21:28
5/11 anonim válasza:
Hú, ehhez annyira nem értek, találgatni meg nem akarok. Nekem nincs benne ilyen az biztos. Tedd el, mert szerencsés esetben nem kell újat csináltatnod, mást nem tudok javasolni.
6/11 A kérdező kommentje:
remélem :'( köszönöm.
2015. máj. 8. 21:33
7/11 anonim válasza:
Ha egy kis csavar állt kia a koronádból, akkor csapos fog volt, ha beletört a csap, akkor húzás lesz, ha egyben kijött, akkor talán még meg lehet újra csinálni.
8/11 A kérdező kommentje:
A csap egyben jött ki vele mert hegyes a vége.
2015. máj. 9. 15:20
9/11 A kérdező kommentje:
Még valami: Ha aztmondja h húzás lesz, én nem akarok koronákkal pótoltatni... Fogbeültetést szeretnék... Egy ilyen kb mennyibe kerül? Egyáltalán melyikkel járok jobban? Híddal vagy beültetéssel?
2015. máj. 9. 15:26
10/11 anonim válasza:
Szerintem a beültetéssel, mert nem kell tünkretenni, lecsiszolni ép fogat. Az áralk eléggé különbözők, keress rá fogbeültetés címszóval, ki fog jönni egy csomó hírdetés, de százezres tétel. Viszont az nem készül el azonnal, a húzás után is kell várni, bár van olyan technika is, hogy rögtön beépítik, és a beültetés után újabb 3 hónap a műgyökérre (ugyanis nem fogat ültetnek be, hanem műgyökeret) a korona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!