Fogfehérités után mikor múlik el a fájdalom?
Figyelt kérdés
Ma csináltattam,iszonyúan fáj.... De ami a legrosszabb,hogyhiába szedekCataflamot,nem használ... Reggel ettem utoljkára,de ha kinyitoma számat, a levegőtől annyira fáj,hogy be...ok. De ha nem nyitom ki, akkorisfáj.... Plusz,ahidrogén peroxid kimarta a számatis,folyamatosan ég a szám... Mivelkenjem,semlegesitsem a számon afájdalmat és mikormúlik el ez a borzalmas fájdalom?2015. ápr. 24. 20:09
1/8 anonim válasza:
fáj? nekem max az izom fáradt el a nyitvatartástól. Még az érzéstelenítés nélküli tömés sem fájt, nemhogy egy fehérítés.
2/8 A kérdező kommentje:
Ez hidrogén peroxidos kezelés volt és igen. Baromira fáj!!! És a szám is ég!!!
2015. ápr. 24. 20:16
3/8 anonim válasza:
Érzékeny lehetne, de nem fájhatna. Az ínyedhez, ajkadhoz pedig hozzá sem szabadott volna érnie. A hidrogén peroxid hígítva is maró anyag. Nem tudom ki volt, aki ezt csinálta veled, de nyilván nem ért hozzá. Most le lett maratva a fogzománcod (tehát életed végéig érzékenyek és fokozottan sérülékenyek lesznek a fogaid), és még a nyálkahártyádat is szétmarták. Divatos dolog a fogfehérítés, de azért ennyit talán nem ér meg. A fehér fog nem egyenlő az egészséges foggal. Esetleg kérj időpontot egy megbízható fogorvoshoz, hogy mérje fel a kárt, de sokmindent már nem tudsz tenni. Talán elmúlik a fájdalom pár nap múlva. Vagy nem.
4/8 A kérdező kommentje:
Vagy nem.Ki tudja... Komolyan! Azt is megbántam,hogymegszülettem!!! Senki!!! Senki ne csináltassa meg,mert ezt a borzalmat senkinek nem kivánom!!!!
2015. ápr. 24. 20:46
6/8 A kérdező kommentje:
Igen, az egész iszonyú fájdalom elmúlt. Hamarabb, mint gondoltam.Köszönöm a segitséget!
2015. ápr. 25. 22:17
7/8 anonim válasza:
Én mint fogorvos annyit fűznék hozzá, h mindenki egyénileg reagál mindenféle kezelésre, mint pl fogfehérítés. A legtöbb ember egyéni fogszerkezettel születik, nekem pl spontán megfájdulnak az alsó metszőim pár pillantra, ha hideget iszok vagy eszek, mert ilyen a fogam és kész. Fehérítésnél is egyéni, hogy van aki már a rendelőből kilépve fájdalommal reagál, ami pár nap alatt elmúlik, van aki tompa lüktetést érez van aki semmit. Mindenféle tünet megszűnik pár nap alatt. A szájégésről annyit, h a leggondosabb ínyvédelem mellett is, elég ha a páciens picit ingatja a fejés és elfolyhat egy kis anyag. Szintén pár nap alatt gyógyul. Én ugyan nem sok fehérítést csináltam, mivel nemrég kezdtem el dolgozni magánrendelőben,de utánajártam betegek és kollégák tapasztalatának is és kicsit erősnek érzem a betegek részéről vagy más kollégák részéről, h minden vélt vagy valós hiba miatt lehordják az orvost, hiszen elég szubjektív ki mit gondol helytelen, hozzá nem értő kezelésnek. Hibát az nem vét csak, aki nem csinál semmit. Egy bölcs tanítóm pedig azt mondta, h soha ne ítélkezz más fogorvos munkája felett, mert nem tudhatod, h milyen körülmények között kellett elkészítenie az adott tömést, fogpótlást stb. Elnézést ha elkalandoztam, pont egy olyan kérdésnél, ahol igazából hibáról nem is beszélhetünk, csak egy egyéni reakcióról!
8/8 Tundere válasza:
Nemrégiben én is átestem fogfehérítésen. Elég sárgásak voltak a fogaim, pedig mindig is ügyeltem a szájhigiénére, kipróbáltam a legjobb fehérítős fogkrémeket, drogériákban kapható otthoni elvégezhető kezelést nagyon minimális eredménnyel. Végre szerettem volna már szép fehérebb fogakat. Egy magánrendelőbe bejelentkezzem, 2x15 perces volt a kezelés, nem volt vészes kibírtam. A hölgy mondta hogy bármikor szóljak, ha valami van leszedi. Aznap én is elátkoztam szinte a napot amikor kitalaltam az egészet. Nagyon fajt kezdetben minden fogam aztán fokozatosan csökkent. A hátsó fogaim felől csökkent legtovább a harapófogaim fájtak még szájnyitásra a levegőtöl is. Az tartotta bennem a lelket, hogy máshol olvastam másnapra elmúlik. És el is múlt. Még reggel éreztem elöl egy picit ennyi. Szeretnék segítenni másoknak a következő tanácsokkal: aznap ne mossatok szerintem fogat úgyse lesz nagyon kedvetek enni. Én amikor hazamentem (pár óra múlva) fogat mostam hátha jobb lesz, de még rosszabb lett. Vásároltam fognyaki érzékenységre való fogkrémet, az ujjammal 1 percig finoman bedörzsöltem ahogy a tájékoztato irta.kicsit múlt a fájdalom. Következő napokban azzal mostam fogat, állítom, hogy sokat gyorsított a gyógyulásban. Gyógyszertárban vásároltam (azt hiszem csak ott vásárolható márka) nagyon puha sörtéjű fogkefét. A drogériás nincs olyan jó. Szívószállal igyatok. Aznap mindenképp. Tartsátok a “fehér” diétát, egyáltalán nem vészes. Én 2x vettem be aznap fájdalom csillapítót. Kitartást mindenkinek. Nem károsodtak a fogaim, és nem romlottak el egy életre. Azért írtam le, mert nekem az az egy pici “ tanács” már sokat számított a kitartásban, hogy másnapra jobb lesz. Bátorítok mindenkit, hogy minden más esetben segítsen apró tanácsokkal miásokat, mert a betegtájékoztatókról sokszor hiányoznak ezek az apró dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!