Ugye ideje lenne elmenni szájsebészetre?
Régebben volt egy nagyon rossz fogam, a legutolsó nagyőrlő, azt kihúzták. A mellette lévő is kicsit lyukas volt, így gyökérkezelték, majd úgy döntöttek, hogy a lyukas részt lefaragják, és töméssel felépítik (csak a teteje volt lyukas). Aztán az a tömés kb. 5 évig meg se mozdult, majd kiesett. Elmentem fogorvoshoz, a körzetihez, mert sajnos nem álltam anyagilag tökéletesen egy magánorvoshoz. Ő lefaragott belőle, és felépítette újra. 1 hét múlva kiesett, még tovább faragta, újratömte. Aztán még 1x ugyanez. Majd kiesett a tömés megint, és nem mentem egyből vissza (kb. 2 hétig), majd kettétört a fogam.
Ott ültem utána a fogorvosnál majd' 1 órát, míg kivéste a fogamat, de a gyökeret bennehagyta.Plusz egy kis fogdarabot meghagyott. Azóta teltek a hónapok, és normálisan tudtam a kis fogdarabbal rágni.
Most viszont begyulladt, olyannyira, hogy még a fülem is szétszakad.
Csak ha kiveszik ezt a gyökérrészt(a foggal), akkor konkrétan nem fogok tudni azoldalt rágni..sajnos még mindig nincs pénzem felépíteni 1(illetve 2) új fogat..:(
Ti mit tennétek?
Ugye az sztk-ban kiveszik tb-re. De tudsz rágni, a másik oldalon, pár napig szar lesz, de túl lehet élni. Jobb, mint így szenvedni.
Előző voltam:)
Ha jól veszem ki a sztoriból, akkor körzetinél voltál, aki úgy alakította ki a bent maradt gyökeret, hogy arra koronát lehessen tenni. Ez nem tudom mennyibe kerül körzetinél, de dimenziókkal olcsóbb, mint magánfogászaton. Erre sem lett volna pénzed esetleg, vagy te alapból erre értetted, hogy körzetinél sem tudnád kifizetni?
Lehet még menthető lenne, ha gyökérkezelve lenne vagy hát nem tudom...egy röntgenen látszana, hogy van-e gyulladás a gyökércsúcs körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!