Milyen érzés volt az első foghúzásod/fogtömésed?
az első foghúzásomra már nem is emlékszem
talán elsős lehettem és ki kellett húzni az egyik tejfogam, mert már nőtt a következő
sajnos többel is így jártam
nagyon fájt, nem örültem neki, de megértettem hogy ezt muszáj, így nem hisztiztem miatta
a fogtömés meg elég kellemetlen volt, de nyilván még mindig jobb mint egy húzás
Nem húzták ki egy fogam sem.
Tömött fogam van, de soha, semmit nem éreztem. Egy jó fogorvos kezei között semmit sem szabad érezned.
a foghúzás egyáltalán nem fájt
az első fogtömésem viszont szörnyű volt, rossz volt az orvos. Azóta félek is a töméstől.
Életem első foghúzása.
12 éves voltam, amikor az egyik tejfogam olyan szinten begyulladt, hogy a fél arcom bedagadt tőle. Éppen iskolai órán voltunk, és a tanárnő azt hitte eszek az órán, ezért rám szólt. Amikor rájött, hogy a fogam miatt van ennyire feldagadva az arcom, kihívta a másik osztályból az 1 évvel idősebb nővéremet, és mondta, hogy vigyen el rögtön a gyerekfogászatra. El is mentünk. Férfi fogorvos volt, aki megnézte, majd közölte, hogy hagyjam tátva a számat, és onnantól kezdve nem foglalkozott velem, hanem elkezdett a nővérrel beszélgetni. Én meg ott ültem nyitott szájjal, kezdtem megnyugodni amikor a doki hirtelen felkapta a fogót és kirántotta a gyulladt fogamat a helyéből. Bevallom olyan hangosan ordítottam, hogy szerintem Moszkváig hallották. A nővérem később mesélte, hogy úgy megijedt amikor meghallotta a kiabálásomat majd a sírásomat, hogy be akart rohanni, hogy mi történt.
Ez a durva módszer olyan szinten tönkretett, hogy közel 40 évesen sem merek elmenni fogászatra. Mindig jók voltak a fogaim, de a terhesség, és egy komoly betegség miatt időközben tönkre ment pár fogam, amit nem merek megcsináltatni. Persze elmegyek a végén amikor már a falat kaparom a fájdalomtól, de sajnos az eső élmény miatt a végsőkig várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!