Az esőerdőkben és más helyeken élő benszülöttek hogyan kezelik a fogfájást?
Millió és egy módja van, attól függően hogy merre élnek. Valószínűleg alapból magasabb a fájdalomküszöbük, mint neked vagy nekem. Ezen kívül vannak fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatású szerek, amiket használhatnak. Például az alkohol nagyszerű helyi érzéstelenítő, a pálinkát és a vodkát próbáltam már, mindkettő jó, szóval gondolom, a többi is. Még a szegfűszeg rágcsálását próbáltam, és megdöbbentő, de nagyon hatékony fájdalomcsillapító! Ahol terem, ott nyilván alkalmazzák is. Ezen kívül valószínűleg más fájdalomcsillapító hatású, könnyen elérhető szerek is vannak, én most hirtelen ennyit tudok csak.
Meg azt, hogy a letört, rohadt fog nem mindig fáj. A foghúzás pedig alapesetben egy halál egyszerű művelet, és valószínűleg szükség esetén a bennszülött törzseknél is alkalmazzák.
Igen, ahogy az első írja valahogy úgy.
Ezen kívül én szerintem sok bennszülött népnek totál egészségesek a fogaik. Pl az afrikai törzseknek szinte világít a sötétben, olyan szép és szabályos a fogsoruk.
A nyugati típusú táplálkozás az ami tönkrevágja a fogakat. Akik bennszülöttként nyilatkoznak ilyen filmekben, meg akik pl. beszélnek angolul vagy más európai nyelven azok többnyire éveket éltek az eredeti népüktől távol.
De ha az emberi faj ennyi éven keresztül fennmaradt csilli villi fogászati ellátás nélkül is, akkor valószínűleg van rá megoldás.
Például az alacsony átlagéletkor :D Természetes környezetben 30-40 éves korodra már illik elveszteni a fogaid. De sokkal tovább nem is élsz.
Bár szerintem ma már igen kevés törzs él kőkorszaki körülmények között, és vannak a modern társadalomnak olyan vímányai, aiket igénybe vesznek. Az orvosi ellátás tipikusan ilyen.
azért nehéz nekik mert ott nincs ajtó, kilincs, amire a madzag másik végét rá lehetne kötni és bevágni az ajtót :-))
bár egy erős rugalmas ág is elvégzi ezt a munkát.
Utána már nem fáj. Annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!