Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Az esőerdőkben és más helyeken...

Az esőerdőkben és más helyeken élő benszülöttek hogyan kezelik a fogfájást?

Figyelt kérdés
Láttam pár dokumentumfilmet, amibe benszülöttek vannak. Azt figyeltem meg, hogy sokuknak nagyon feketék, rohadtak a fogai, volt akinek törötte kvoltak a fogai. De hogy bírják ki a fájdalmat ? Azt el tudom képzelni, hogy tesznek rá gyógynövényeket. De az se enyhíti a fájdalmat a végtelenségig. Meg ha beletört a fog, akkor az begyullad stb. Mégis ők hogy kezelik a fogféjét, foghúzást stb ?
2015. ápr. 10. 08:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Millió és egy módja van, attól függően hogy merre élnek. Valószínűleg alapból magasabb a fájdalomküszöbük, mint neked vagy nekem. Ezen kívül vannak fájdalomcsillapító, érzéstelenítő hatású szerek, amiket használhatnak. Például az alkohol nagyszerű helyi érzéstelenítő, a pálinkát és a vodkát próbáltam már, mindkettő jó, szóval gondolom, a többi is. Még a szegfűszeg rágcsálását próbáltam, és megdöbbentő, de nagyon hatékony fájdalomcsillapító! Ahol terem, ott nyilván alkalmazzák is. Ezen kívül valószínűleg más fájdalomcsillapító hatású, könnyen elérhető szerek is vannak, én most hirtelen ennyit tudok csak.

Meg azt, hogy a letört, rohadt fog nem mindig fáj. A foghúzás pedig alapesetben egy halál egyszerű művelet, és valószínűleg szükség esetén a bennszülött törzseknél is alkalmazzák.

2015. ápr. 10. 09:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, ahogy az első írja valahogy úgy.

Ezen kívül én szerintem sok bennszülött népnek totál egészségesek a fogaik. Pl az afrikai törzseknek szinte világít a sötétben, olyan szép és szabályos a fogsoruk.

A nyugati típusú táplálkozás az ami tönkrevágja a fogakat. Akik bennszülöttként nyilatkoznak ilyen filmekben, meg akik pl. beszélnek angolul vagy más európai nyelven azok többnyire éveket éltek az eredeti népüktől távol.

De ha az emberi faj ennyi éven keresztül fennmaradt csilli villi fogászati ellátás nélkül is, akkor valószínűleg van rá megoldás.

2015. ápr. 10. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Például az alacsony átlagéletkor :D Természetes környezetben 30-40 éves korodra már illik elveszteni a fogaid. De sokkal tovább nem is élsz.

Bár szerintem ma már igen kevés törzs él kőkorszaki körülmények között, és vannak a modern társadalomnak olyan vímányai, aiket igénybe vesznek. Az orvosi ellátás tipikusan ilyen.

2015. ápr. 10. 11:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Amit én néztem, abba amazonasi törzzsel, akik kannibálok is voltak beszéltek. És volt köztük olyan aki kb80 éves lehet. De a legtöbbnek szinte teljesen rohadt folt a fogsora. Én engem is érdekel a módszer, hogy oldják meg, mert akkor én is alkalmaznám magamon.
2015. ápr. 10. 11:55
 5/7 anonim válasza:

azért nehéz nekik mert ott nincs ajtó, kilincs, amire a madzag másik végét rá lehetne kötni és bevágni az ajtót :-))

bár egy erős rugalmas ág is elvégzi ezt a munkát.

Utána már nem fáj. Annyira.

2015. ápr. 11. 17:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy kicsit nehezebben rohad meg a foguk, mert nem esznek modern élelmiszeripar termékeiből. Ha mégis, akkor tudnak fogat húzni. Akinek nincs foga, annak valaki megrágja az ételt.
2015. ápr. 11. 18:10
 7/7 A kérdező kommentje:
A rohadt fogat, és a simát is kihúzni nem könnyű. Mert ?nagy a valószinűsége hogy beletörik. Na azt hogy kezelik
2015. ápr. 11. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!