Cukorra érzékeny fog?
Figyelt kérdés
Néha szokott olyan lenni, hogy ha valami nagyon cukrosba harapok (pl. csokis fánk) akkor érzékeny rá jó pár fogam. Külsőleg semmi rendellenességet nem vettem észre, nem lyukasak/feketék.
Szerintem a fogzománc vékonyodott el. Milyen fogkrémet használjak?
2015. ápr. 3. 10:59
1/6 A kérdező kommentje:
Ja és hidegre is érzékeny.
Beleharapok pl a jégkrémbe és majdnem összecsinálom magam :D (persze nem harapni szoktam a fagyit)
2015. ápr. 3. 11:01
2/6 anonim válasza:
Sensodyne(pl rapid) de én ajánlanám, hogy menny el fogászatra és mondd el mi a panaszod!!
3/6 anonim válasza:
Mindenképpen csökkentsd a fogaidat érő savhatást, mert kioldja a kalciumot, és porózusabbak lesznek a fogaid, és a fogbélbe lejutó oldott ionok izgatják az érzőidegeket. Ezt kalcium-dús ételekkel, és fluorban gazdag szájvízzel/fogkrémmel lehet orvosolni.
4/6 anonim válasza:
a fluorral csak vigyázz.
inkább ne egyél édességet.
5/6 anonim válasza:
Nyugi 4-es
A fogkrémben lévő fluor csak akkor veszélyes, ha 100 tubus fogkrémet szándékosan benyelünk.
Ahhoz, hogy a fluor beépüljön a fogba, elég ha a fogfelszinnel érintkezik. Se lenyelni nem kell, és a fluor a nyálkahártyán sem szívódik fel.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 4. 14:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!