Milyen állandó fogszabályzóval az élet?
Pénteken fogják felrakni a fogszabályzómat és nagyon félek.Tudok majd rendesen beszélni?Meg hallottam olyanról hogy a szánkat feltöri.Melyek azok az ételek amiket nem ajánlatos enni,és azok amelyeket az első napokban kell enni?A viaszról hallottam,hogy a szúrós részre kell tenni.Minden étkezés után pedig esélyem sincs fogatmosni,mert iskolás vagyok,jövőre pedig kolis leszek..Bármilyen tapasztalatotok van,írjátok le.Köszi:)
15/L
2. és 4. hónap? Kedves előző, biztos ezt akartad írni?
Nekem egy hétig volt rosszabb, amíg érzékenyek voltak nyomásra/harapásra a fogaim. Aztán a szájpad tágító kikezdte a nyelvem ami bedagadt és pöszén tudtam csak beszélni. A brekettek kitörték az ínyem, de pár nap szorgalmas viaszozás és némasági fogadalom után (hogy ne irritálja a szájpad tágító a nyelvem mindig) rendbe is jöttem, kb 1 hét alatt összesen. Azóta meg imádom, jó látni a változást hétről hétre. :)
Ez attól is függ milyen típusú fogszabályzód van, nekem például nincs a szájpadlásomon semmi, meg magamnak sem kell állítgatni semmit, így értelemszerűen ilyen problémáim nincsenek. Oldalt a számba néha beleaakadt, de az sem volt vészes, viszozni nem kellett sosem. A felhelyezés után kb. 1 hétig én szilárdat nem tudtam enni/rágni utána minden rendben volt. Igazából amit kerülni kell a kemény dolgokba harapást: alma, mandula, mogyoró, stb.
A fogmosást meg vedd komolyan, gondolom nem szeretnéd, ha a fogszabályzó alatt elromlanának a fogaid. Nem értem az iskola miért zárja ki a fogmosást, viszed magaddal a fogkefét, fogkrémet (lehet mindkettőt utazó méretben is beszerezni, egyébként is ajánlatos mindig magadnál tartani) és szünetben evés után fogat mosol. Egyébként sem túl szép, ha a kajamaradvány a fogszabályzón "lifeg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!