Begyulladt? Mikor múlik el? Hogyan kezelhető itthon?
Csütörtökön (19-én) kihúzták a jobb felső 8-asomat, csináltak orrfújási próbát, és volt átjárás, tehát kijött a levegő a fog helyén. Nem varrta össze a doki, csak rá kellett harapnom egy gézdarabra fél óráig. Ez rendben is volt, nem vérzett utána. Viszont azóta fáj az arcüregem jobb oldalt, és már a fülem is elkezdett fájni egy napja, pedig a seb helye már érzésre begyógyult, az nem is érzékeny.
Van, aki ilyen helyzetben tapasztalt hasonlót? Mit lehet tenni és mennyi idő alatt múlik el? :s
Köszönöm előre is!
18/l
Adott antibiotikumot? Nem irányított el szájsebészetre? Holnap első dolgod legyen a szájsebészet vagy most azonnal keress fel egy fogászati ügyeletet - ha nincs is varróeszközük, beutalót tudnak adni.
Addig is kerüld a tejes-tojásos ételek fogyasztását és a dohányzást. Enni a másik oldalon egyél és este óvatosan tisztítsd a seb környékét.
Egyébként milyen orvos csinálta ezt? Ilyen esetben azonnal össze kellett volna varrni. Sőt sebészi háttér nélkül amúgy is kockázatos egy felső 8-as eltávolítása.
Szia!
Ha jársz még erre leírnád légyszíves mi lett a vége? Elmúlt a fájdalom magától?
Szia!
Igen, elmúlt, voltam kedden fogorvosnál és szájsebésznél is, egyik se mondta, hogy baj lenne vele, szépen rendbe jött. Itthon azért előtte öblögettem meleg, sós vízzel, szedtem rá cataflamot, meg kenegettem foghagymával, evés után mindig fogat mostam, alaposan tisztítottam a sebet, gondolom, ez sokat segített. :)
Köszönöm, hogy írtál :)
Nekem szerencsére nem szakadt be az arcüregem, viszont a fog helye sajnos még mindig fájdogál (péntek reggel húzta ki), remélem lassan ez is elmúlik :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!