Két egymás melletti őrlőfogam lett tömve, és a doki áthidalta a tömést. Ez normális?
A két fog között alakult ki a lyuk. A 7-es fogban akkora, hogy már szinte elérte az idegcsatornát, a 6-osban pici. Most be lett tömve, de úgy, hogy a tömés felül "rá van kenve", mintegy "áthidalja" a két fogat. Így nem tudok a két fog között fogselymezni.
Nagyon meglepődtem ezen az egészen. Máskor másik doki berakott egy nagyon vékony lemezt, és úgy készítette el a tömést, hogy lehessen fogselymezni.
Van más is, akinek a töméssel egybeépítették két fogát?
Nem tudom eldönteni, hogy ez így normális-e vagy egyszerűen rosszindulatúan kontár munkát végzett. Ráadásul le se csiszolta rendesen, érdes marad a széle.
Ritkán mondok ilyet, mert általában a fogorvossal értek egyet, de a leírásból ez egy szakszerűtlen munka. Keress egy másik fogorvost. Én őszintén a diplomáját is megkérdőjelezném, lehet hogy csaló az illető (betegjogi képviselőhöz fordulhatsz ha alapellátásról van szó - az elérhetősége kint kell legyen a váróhelységben).
Ami esetleg lehetséges hogy ideiglenes tömést kaptál, mert nagyon mély a lyuk és erősen érzékeny a fog. Ideiglenesnél nem mindenki szokott az esztétikával vagy a fogselymezhetőséggel bíbelődni, hiszen egy-két héten belül úgy is kiszedik. Polírozni sem szokták, mert fajtától függően általában tovább tart míg megköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!