Bebyna kérdése:
Gyökérkezelés vagy várjak?
Figyelt kérdés
Olyan gondom van már egy ideje, h elől nagyon érzékeny az egyik fogam. Van h elmúlik de visszajön. Már 8 éve van benne tömés amit mindig cseréltetek az elszíneződés miatt. Eleinte pici luk volt rajta, de ahogy cserélték a tömést mindig nagyobb lett. Ma voltam fogorvosnál és azt mondta szerinte gyökérkezelés lesz belőle, de a röntgenen nem talált semmit. Ha gyökér kezelve van tényleg elszíneződhet a fog? Ha igen lehet azt fehéríttetni? Mert elölről nem igen látszik hátul van a tömés. És mennyire fúrják meg? Attól félek, h elveszíthetem már a tömés is nagy, meg aztán még egy luk lesz rajta a kezelés miatt.2015. márc. 18. 23:17
1/3 anonim válasza:
Ha csak érzékeny, akkor nem biztos, hogy gyulladásban van és gyökérkezelni kell. Próbáld ki a Sensodyne Rapid fogkrémet, nekem 2 hét alatt teljesen eltüntette a fogérzékenységemet.
2/3 anonim válasza:
Ha "csak érzékeny", attól szerintem nem kellene nekiesni egy gyökérkezelésnek. Főleg, ha időszakosan érzéken csak.
Ha a gyökérkezelés egyszer megtörténik, akkor a fog "meghal", és ezért fog idővel elszürkülni. Fehéríteni nem lehet, viszont lehet rá később koronát tenni. Tehát lecsiszolni, és egy szép fehér borítást tenni rá.
Nekem az Elmex bejött. Érezhetően megszüntette a fogérzékenységet.
És még annyit, hogy nagyon nem mindegy milyen fogorvoshoz mész. Én már jártam úgy, hogy egy doki azt mondta, hogy jobb volna inkább kihúzni (ez volt kb 9 éve...?) , de másik doki szépen elévgezte a gyökérkezelést, gyógyszeres tömést bla bla, és szépen felépítette.
3/3 A kérdező kommentje:
Hát igen ezért féltem ettől, mert meg hal a fog és elszíneződik. Annyira bántott, h épp elől van. Nem is érdekelt vna ha valahol hátul van. Sajnos el kellett mennem vele ma mert már nem bírtam. Kegyetlenül fájt, nagyon kínzott. Most van rajta egy lyuk és nem tömték be. Azt mondta, h jobb így tisztúljon, de hétfőn menjek el betömetni. Ezt így szokták, h nem tömik be? Még mindig érzékeny, de már nem fáj annyira. Mikor múlik el teljesen?
2015. márc. 21. 21:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!