Volt állandó fogszabályzóm,4 éven át éjszakait hordtam utána. Kérdés: Ha nem hordom tovább az éjjelit, teljesen visszaállnak a fogaim?
15 éves koromban került fel az állandó, kb másfél évig hordtam. A fogorvos 2,5 évet saccolt elegendőnek az éjszakaira, de kevésnek gondoltam, mert miután párszor nem pattintottam fel éjjelre, másnap megint elkezdtek visszamozogni. Így hát kénytelen voltam tovább hordani.
4 év után megelégeltem az egész macerát, onnantól nem is hordtam tovább.
Plusz háttérinfó: az állandó leszedése után kb fél éven belül műttettem ki a bölcsességfogaimat fogorvosom ajánlásával. Sajnálom, hogy nem az állandó feltevése előtt gondolt erre, de lehet, hogy volt oka rá. A műtétek után hetekig nem tudtam hordani az éjszakaikat, munkájának kárára.
Valóban van olyan, aki egész életében hordja őket?
nincs az a kócos fogsor, amit 4 év alatt ne lehetne végleg rendbetenni. Szerintem még súlyos esetekben is elég 2 év, persze állandó.
A fogaid azért mozogtak vissza, mert a bölcsességfogak tolták őket. Ha azok bennmaradnak, semmit nem ér sem az állandó, sem az éjszakai.
Az állandó a fogaimat helyretette, nem azzal van a gond, az éjszakai csak rögzítésre szolgál.
Annak ellenére, hogy ki lettek húzva a bölcsességfogaim még mindig mozognak!! Mintha keresnék az eredeti pozíciójukat... Csak ettől tartok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!