Dalacin nevű antibiotikumot kellene hogy szedjek, de a műtét óta még a vizet is alig tudom lenyelni. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Tegnap felvágták az ínyemet, mert a bölcsességfogam nem tudott kijönni, és ezért begyulladt. Tegnap 3kor műtöttek, előtte délben ettem, azóta nem, inni pedig kb. 3-4dl-t ittam. Az orvos ezt az antibiotikumot írta fel, de a műtét óta nem tudok rendesen nyelni (úgy fáj a nyelés, mintha meg lennék fázva, és úgy próbálnék vizet/teát inni). Félek, hogy antibiotikum nélkül belázasodok vagy valami szövődménye lesz a műtétnek.
Köszönöm a válaszokat!
2015. febr. 26. 10:09
1/2 anonim válasza:
Első körben vegyél be vízben oldható fájdalomcsillapítót,azt könnyebben le tudod nyelni. pl.Cataflam V,de ez receptköteles.Gyógyszertárban biztos tudnak adni vmit recept nélkül is.Utána már be fogod tudni venni az antibiotikumot.
2/2 anonim válasza:
Ha nem kapszulát kaptál akkor törd össze. Ha meg kapszula, az hamar lemegy. Nem tudom milyen formában van ez a dalacin. De mindenképp szedd be és ne nyávogj. Nekem is impaktált, fekvő bölcsességfogat kellett kiszedni, tudom, hogy nem kellemes érzés utána, de szedd össze magad és szedd be. Ha fáj a torkod akkor szinte biztos, hogy gyulladás van, tehát nagyon fontos lenne beszedned a mielőbbi gyógyulás érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!