Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogszabályzó hogy változtat...

A fogszabályzó hogy változtat a profilon? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Kaptam egy alsó-felső éjszakai fogszabályzót, mivel mélyharapásom van, és a doktornő mondta, hogy meg fog változni a profilom, valamit mutogatott is, de nem nagyon tudtam követni. (Azt mondta, hogy miután helyre áll a mélyharapásom utána tudja megmondani, hogy kelleni fog-e állandó, vagy még egy éjszakai.)

2015. febr. 25. 09:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem lesz kiálló a felső ajkad és a fölötte lévő rész.
2015. febr. 25. 11:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Először is nagyon nagyon irigyellek, hogy még éjszakaival korrigálható a harapási rendellenességed. Ezeket az állkapocsbeli eltéréseket felnőtt korban már csak kompromisszumos megoldásokkal, vagy műtéttel lehet korrigálni.

Kérdésedre válaszolva igen, változtat, de csak előnyös irányban.

Nem tudom, hogy fiú vagy-e vagy lány, de egy korrigált mélyharapás így néz ki:

[link]

[link]

Egy felső túlharapás pedig így:

[link]

[link]

Mindegyik esetben sokat változott a profil, de mindenképp csak előnyére.

2015. febr. 25. 12:21
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,első.

Második: úristen,most nagyon meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy ennyit tud változni a dolog,ez elképesztő. Lány vagyok. Köszönöm szépen neked is,most már tudom, hogy tényleg érdemes rendszeresen hordani.

Neked már csak műtéttel korrigálható,vagy miért irigyelsz?

Köszönöm szépen mindkettőtöknek, természetesen megy a zöld.:)

2015. febr. 25. 12:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Örülök, remélem tudtalak motiválni kicsit, hogy rendesen hordd az éjszakait, bármilyen kényelmetlen is. :)

Én 27 éves fiú vagyok, felső túlharapással, szűk felső fogívvel. A legkorrektebb megoldás az lenne, ha középen eltörnék a felső állkapcsom és széthúznák, hogy tágabb legyen. Illetve az alsó állkapcsom két oldalt elvágnák és meghosszabbítanák előrefelé. A gyógyulási idő kb 6 hónap lenne, az első 2 hétben pedig kórházban lennék. Persze a TB nem támogatja, így durván 1,5 millióba kerülne még a fogszabályozás árán felül a műtét, a fogszabi meg felnőtt korban megint csak egy kisebb vagyon már önmagában is.

Sajnos (vagy nem sajnos) nem a műtétet választottam. Kompromisszumos megoldásként elbúcsúztam a két felső 4-es fogamtól és így húzzák hátrébb az első fogaim. Az eredmény annyival lesz rosszabb, hogy az orrom alatti rész kicsit beesettebb lesz, illetve az állam gumizással valamennyire megpróbálják majd előre mozgatni, de milliméterekről van csak szó.

Na, hát szerintem így már sejted, hogy miért irigyellek. :)

2015. febr. 25. 13:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezt még olvasni is fájt, nem nevezném humánus módszernek.:o Én is inkább a jelenlegi verziódat választottam volna.Ígyse lesz alacsony a végösszeg gondolom,de legalább valamilyen szinten megoldódik a probléma.

Mindenesetre sok sikert,és kitartást, (valamint harapást:D)kívánok neked, és köszönöm a bíztatást.:)

2015. febr. 25. 13:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért azt tegyük hozzá, hogy a két utolsó állkapocskorrekciós műtéten is átesett.
2015. febr. 25. 18:29
 7/8 anonim ***** válasza:
A korukból adódóan valószínűleg igen, nekik műteni kellett. De ha 18 év alatt, a csontosodás befejezése előtt még időben elkezdődik az állkapcsok formálása éjszakai fogszabályzóval, palatinal ívvel vagy bármivel, akkor el lehet érni ugyan ilyen jó végeredményt.
2015. febr. 25. 18:52
 8/8 A kérdező kommentje:

A doktornő szerint annyira nem vészes a dolog,szóval egetrengető változásra nem számítok, jó magam észre se vettem volna, szóval (egyenlőre úgy tűnik, hogy) inkább egészségügyi,mint esztétikai. Ez a része legalábbis.

De lehetséges, hogy naivan állok a dologhoz.

2015. febr. 25. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!