Tb-s fogorvos ingyenes alapon valóban használ még amalgám tömést, vagy ez csak ijesztgetés?
Figyelt kérdés
2011-ben még biztosan használtak amalgámot, viszont ma már 2015-öt írunk. Nem beszélve arról hogy 2 tömés kellene az egyik sima lyukas fog, a másik pedig a régi amalgámot kéne cserélni mert picit fáj néha a fogam.2015. jan. 29. 20:21
1/3 anonim válasza:
Nekem már évek óta csak fehér töméssel tömte be a fogam a körzeti fogorvos, nem kellett fizetni érte, de van ahol még most is használnak.
2/3 anonim válasza:
van ahol van még, de n a tb-set meggondolnám
3/3 anonim válasza:
Én is voltam TB-s fogorvosnál, és kompozit (fehér tömést) szerettem volna, de azt mondta, hogy azt csak akkor javasolja, ha a fog gyökérkezelt, különben elhal alatta a fog, ezért jobb az amalgám.
Ezután elmentem egy magán orvoshoz, és annak ellenére, hogy már nagyon régen nem készít amalgám tömést, azt mondta, hogy nagyőrlőkbe az sokkal jobb, mert tartósabb, nem zsugorodik, és ezüst tartalma miatt még a bacikat is távol tartja.
Nekem amúgy a kompozit töméseim picit érzékenyek, de azt mondta a doki, hogy ez együtt jár az ilyen tömésekkel.
Amúgy én láttam egy felvételt, amin látszik, hogy Julia Robertsnek hátul amalgám tömése van, pedig biztos, hogy a legjobb fogorvoshoz jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!