Februárban bal alsó felső bölcsesség fog húzásom lesz a SOTEn. Vélemények?
Február 17-én bal oldali 2 nyolcasomat fogjak kiszedni. Felsot siman huzzak, also nem bújt ki, vágják is.
Kerdeseim :
Kapok e utana valamilyen fej kotest
Rezidens fogja csinalni, ez jot vagy rosszat jelent?
Általános vélemények a SOTE Mária utcai klinikajarol?
Csak úgy általánosságban tudok mondani ezt-azt a bölcsességfog eltávolításról.
A felső általában könnyebb szülés, mint az alsó. Alsó fogaknál általában csontot kell fúrni, ami picit kellemetlen. Plusz rengetegféle rendellenesség nehezítheti a melót, például íny alatt van a fog, mennyire van csontban, esetleg fekszik, impaktált-e. Szóval így nehéz megmondani. Gondolom röntgen csak készült, az alapján könnyebb mondani bármit.
Kötést nem hiszem, hogy kapsz, olyat csak a mesékben láttam. :) Legfeljebb összevarrják az ínyed. Feldagadni nem feltétlen fog, nekem legalábbis egyik sem dagadt be, de ez egyénfüggő.
A rezidens végülis olyan, mint egy gyakornok, tehát feltehetően nincs nagy rutinja a dologban, de ettől függetlenül lehet még ügyes.
Készült röntgen, a két alsó gyönyörűen fekszik az ínyben, rajzolni sem lehetne szebbet tankönyvbe a fogorvosom szerint. :D
És a rezidensek mellett nem áll senki x év gyakorlattal?
Gőzöm sincs, hogy hogy megy ez az általad választott módon, erre majd biztos valaki más válaszol, bár elég kicsi rá az esély.
Azt tudom - és nem ijesztgetni akarlak -, hogy a fekvő bölcsességfog a legmacerásabb dolog és én személy szerint, ha lenne választásom akkor biztos nem egy rezidenssel csináltatnám meg. Elég bonyolult művelet, csontot kell vágni hozzá, a fogat is általában több darabban szedik ki. Nekem csak egy ilyenem volt, de egy nagyon jó doki egy nagyon jó klinikán 45 percen át ügyködött vele így is.
Bízzunk benne, hogy valami nagyon kis pedáns őstehetség rezidens fogja csinálni neked és akkor nincs mitől aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!