Bölcsességfog-húzás-fájdalom?
A kesernyés szájíz a corsodyl egyik "mellékhatása" egyébként. :) Nem biztos ettől még, hogy Te is azt érzed, de előfordulhat. Illetve nem tértél erre ki, de lehetséges, hogy a húzás helyébe kaptál egy kis neomicint a dokitól, hogy ne gyulladjon be a helye. Annak van még egy borzalmas íze olyan 3-4 napig.
A fájdalomról nem tudok nyilatkozni, mert az elég egyedi, de 1-2 hét elvileg még normális egy bölcsességfog eltávolítás után. Itt vagyok én ellenpéldának, mert nekem fekvő, impaktált fogat távolítottak el műtéttel majdnem egy órán keresztül, csontot fúrtak meg minden és se dagadás, se nagyobb fájdalom nem volt, csak első este. 2 nap múlva meg már nem is éreztem a helyét sem.
Egyébként a nyilalló fájdalom "oké", akkor van baj, ha lüktet folyamatosan, mert akkor nagy valószínűséggel begyulladt.
Jobbulást neked!
Nekem múlt héten műtötték ki. A dokim megtiltotta, hogy szájfertőtlenítőt használjak, mert 1) megöli a hasznos baktériumokat, amik segítik a sebgyógyulást, 2) feloldja a varrt, és kinyílik a seb.
Nem kell túlzásba vinni a fogmosást.
Fájdalomcsillapítóból olyat szedj, ami gyulladáscsökkentő is. Valószínűleg gyulladásban van, ezért fáj.
Sziasztok!
Köszi, a hasznos tippekek :) Szerencsére egyre jobb a helyzet és tényleg a 6 nap után kezdett el javulni. Ma szedték ki 10 napja és ma volt az első nap, hogy nem szedtem be semmilyen fájdalomcsillapítót. Amúgy a leghatásosabb az volt amikor bevettem egy fél dologitot és egy egész algoflexet. Ez a kombó kb 5-6 órára tünetmentessé tett még a legelső szenvedős napokban is. Útálatos dolog a fogfájás és a következményei, innentől tényleg félévente elmegyek a dokihoz, és rendbe rakatom a fogaimat. Köszi még1x mindenkinek most már túlélem az biztos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!