Mi a teendő, illetve mitől fájhat a tömött fog?
Egyrészt közvetlenül a tömés után az igénybevétel miatt fájhat.
Másrészt akkor, ha a fog idege és a tömés között már csak kevés foganyag van. Utóbbi esetben valószínűleg ez volt az utolsó a gyökértömés előtt a fogadban.
Ezen kívül, ha a fájdalom elmúlik, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy meggyógyult a fog. Azt is jelentheti, hogy (részben) kihalt az ideg belőle. Az álmoskönyv szerint ez is közeli gyökértömést jelent...
Lehet hogy begyulladt.Ilyen nekem is volt egyszer hogy betömték a fogamat.Éreztem hogy fáj és jobban fáj.A fogorvos azt mondta hogy ez csak a tömés után van majd elmúlik.Jah csak nem múlt el.Már a végére annyira be volt gyulladva hogy enni nem tudtam beszélni nem tudtam aludni nem tudtam inni is csak nagyon nehezen.Aztán már mikor már az ásítástól is sírni tudtam a fájdalomtól mentem az ügyeleti fogászatra.4 szuri után kifurta a fogorvos a tömést.Nagyon rossz volt annyira fájt hogy amikor a tömést fúrta ki hát az valami elviselhetetlen volt legsziovesebben sikítva keresztülszaladtam volna a falon ki az utcára.Utána meg mikor kifurták a tömést ömlött a csomó vér meg a genny.Hónapokig kellett foggyökérkezelésre járnom hogy helyrejöjjön.
Azért szerintem menj vissza a dokihoz mert ha továbbra is fájni fog lehet belőle egy szép kis gyulladás arra azt meg ne akard tudni milyen rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!