Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Begyulladt a fogam mit csináljak?

Begyulladt a fogam mit csináljak?

Figyelt kérdés
Pár napja elkezdett nagyon fájni, aludni se tudtam nagyon, ahogy elmúlt a fájdalomcsillapító hatása nagyon fájt. Azt gondoltam elmúlik majd, nincs pénzem fogorvosra, tb-m sincsen egy hónapja.Kedden mégis elmegyek, mert kialakult egy kis duzzanat a fogamon, gondolom gennyzacskó. Na, ezt kipukkanthatom? Mert már nem is a fogam fáj, hanem ez a kis izé. Egy tűvel kiszúrom. A hülyeséget mellőzzük.

2015. jan. 9. 16:05
1 2
 1/11 anonim válasza:
Ne szúrd ki,nem steril a tű sem és te sem vagy fogszakorvos....kb 3 hónappal ezelőtt nekem is ez volt a bajom és magánrendelés lett belőle.Orvos megoldja.
2015. jan. 9. 16:19
 2/11 A kérdező kommentje:
Ja, és korona alatt. Így leveszi és kigyökérkezeli?
2015. jan. 9. 16:19
 3/11 anonim válasza:

HA arra érdemes gyökérkezeli,de ha nem érdemes a fogat megtartani(mint nekem,mert tejfog volt még),vagy nagyon gyulladt,akár tályogos akkor húzza.

De szerintem a koronásat kezeli,ők is azon vannak,hogy élő,menthető fogat megtartsák neked.

2015. jan. 9. 16:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Ne nyúlj a puklihoz, arra tör utat magának a genny, de attól még nem lesz jobb ha kiszúrod, sőt még el is fertőzheted és a fog gyökerén ottmarad a gyulladás. Mielőbb menj fogorvoshoz, nekem koronán keresztül megcsinálták a gyökérkezelést.
2015. jan. 9. 16:54
 5/11 A kérdező kommentje:
S ha véletlen kifakad?
2015. jan. 9. 17:07
 6/11 anonim válasza:

Első vagyok,nekem nem fakadt ki,sehogy sem mert nem volt mitől kifakadjon.(örültem ha egy fél tál levest meg tudtam enni,magától meg nem fog).

A doki kihúzta,ráspriccelt valamit és kb 2-3 nap után már nem fájt,egy hét után pedig eltűnt teljesen.

2015. jan. 9. 17:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha kifakad, akkor öblögess valamilyen fertőtlenítő oldattal, és menj dokihoz, mert attól sem gyógyul meg a gyökér, ha a pukli kifakad.
2015. jan. 9. 17:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Kedden megyek orvoshoz. Addig csak nem kapok vérmérgezést.A bal felső kettes az. Az érdekes, hogy ha eszek em fáj.A gyökérkezelés fájni fog?
2015. jan. 9. 17:18
 9/11 A kérdező kommentje:
Sajnos kifakadt. Sejtettem kifog, mert feszült. Megjelent egy kis fekete pötty a puklin és ott folyik ki a genny. A nyomás kicsit enyhült. Kedden megyek dokihoz ettől függetlenül.
2015. jan. 9. 20:26
 10/11 anonim válasza:
Fájni nem fog de érezni fogod(én 4 szurit kaptam)mert gyulladt.IGaz,nekem húzták,de egy gyökérkezelés sem sétagalopp.
2015. jan. 9. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!