Kiálló "nyuszifogakat" lehetséges valahogy kicsinyíteni?
Szia!
A kiálló nyuszifog helyes megnevezése Mélyharapás.
A korrekcióra több lehetőség is van:
1. A felső 4-es fogak eltávolítása és az 1 2 3 -as fogak a négyesek helyére mozgatása
2. Ha a felső fogív túl szűk akkor a fogív tágításával is elérhető hogy a metszők hátrébb kerüljenek
3. Ez a legtutibb nekem is ezt hajtották végre. Állkapocs műtéttel összehozni a két fogívet. Ezzel lehet a legjobb eredményt elérni.
De ha beszélsz egy fogszabályozós szakival akkor tisztább képet kaphatsz. Általában az első konzultáció minden magánrendelésen ingyenes.
köszönöm a válaszokat
hát azt azért nem akarom, hogy más fogakat kivegyenek, mert még csak 16 éves vagyok.... ennyi idősen lehetséges a műtét?
Szerintem szülői beleegyezéssel mehet a dolog.
De mindenképpen konzultálni kell egy fogszabályozós dokival aki az esetedre legmegfelelőbb kezelést javasolhatja.
Azért nagyon furcsa volt mikor első konzultációra mentem.
Hiszen tudtam mi a baj kiállnak a felső fogaim. És ekkor a doki közli hogy nem a felsőkkel van a nagyobb gond hanem hogy az alsó állkapcsom hamarabb leált a növésben mint a felső ezért van sokkal hátrább és ezért vannak "kapafogaim". Az eltérés a két fogív között 18mililétert. És ezt kellett összehozni. Ekkora eltérésnél már csak a műtét jöhet számításba. Ezért választottam azt. De nem bántam meg. Bár elég sok kellemetlenséggel járt mire ide eljutottam. De ez már a finis.
Azért is írtam le a lehetőségeket hogy több is van pl ha neked nincs akkora eltérés a két fogív között lehet a 4 esek húzásával is orvosolható a problémád. Ami még mindíg egyszerűbb mint a műtét. De 16 vagy van még időd, viszont 18 éves korod előtt vágj bele mert utána nagyon sokba van. Ha jól számolok mire leveszik közel 1 milla körül lesz.
Sok sikert bárhogy is döntenél.
(ha kérdésed van írj bátran ha tudok válaszolok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!