Gyökérkezelt fog még mindig fáj?
Sziasztok!
Legalább 2 éve lett egy bal felső 6-os fogam gyökérkezelve. Azóta hidegre, melegre, édesre fáj a fogam. Alkalmanként fel is dagad az ínyem körülötte aztán lelohad. Több fogorvosnál voltam már, de egyik röntgen sem mutatott ki gyulladást vagy gócot. Mitől lehet ez? Nem jól lett gyökérkezelve? Minden fogorvos, akiknél jártam, azt mondták, hogy aki gyökérkezelte az adott fogat, ahhoz képest még szép munkát is végzett. Ilyenkor mi a helyzet? Nem tudok lassan kihez fordulni.
Minden segítségnek örülnék, bármi szóba jöhet, csak valamire jussak. Jobb lenne, ha kihúzatnám?
Köszönök szépen minden választ!!!
Jah és egy másik dokitól pedig az volt a válasz, hogy ezt már csak kihúzni lehet, nem lehet újra gyökérkezelni. És nem tudok egy normális fogorvost keríteni, pedig magánrendelőkbe mentem már, nem is egyhez. És mégis leszarják, bár ők is gondolom a röntgen alapján ítélik meg és azt mondják biztosan, hogy csak beképzelem... Pedig nem vagyok egy ideges természetű ember, úgymond nem foglalkozom minden egyes percben az egészségemmel, ha fáj majd megyek orvoshoz, nem vagyok hipochonder. Nagyon kevés dolog tud felhúzni, idegi eredetű szerintem semmiféleképpen sem lehet ez a dolog, a hülyeséget leszámítva... Lehet, hogy gyulladásban van, de nem tudom, hogy kihez forduljak.
Kihúzatni nem akarom semmilyen körülmények között, csak ha tényleg muszáj, mert eléggé rossz minőségűek a fogaim, a fogszabályozás meg oda is tett, 3 fogamat kell kihúzni akkor és így eléggé híján vagyok lassan a fogaknak így 25 éves koromra.
Per moment... 'jó', az újabb röntgen továbbra sem mutat semmit. Egy újabb fogorvos is azt mondta, hogy pedig elvileg semmi baja a fogamnak. Akkor nem tudom mi a fene van.
Ha kéred akkor nem fogják kihúzni, esetleg megpróbálhatod gyulladáscsökkentővel kezelni, nekem általában segít, ideig-óráig :S Dalacint írass a fogorvossal, az hatni szokott. Ha nem sűrűn fáj akkor, ha nem engeded meg akkor nem fogja kihúzni.
Én már úgy vagyok vele, hogy kezdem lesz*rni az egészet. Ha orvos nem hiszi el akkor nem tudok vele mit kezdeni már.
Remélem minden rendben lesz a fogaddal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!