Bölcseség fog ki szedése mennyire nehéz?
Rengeteg rémtörténet van erről. Nekem éppen tegnap kapták ki, leírhatom neked.
Általánosságban elmondható, hogy az alsó fogak problémásabbak, sokszor fekszenek, esetleg ki se nőttek, közel van az arcideghez a gyökér ami szintén bonyolítja és általában el kell távolítani több-kevesebb állcsontot is, hogy hozzá tudjanak férni.
Az én jobb alsómat azért vették ki, mert teljesen vízszintesen nőtt, impaktált és nyomta az előtte lévő 7-est, illetve nem is lehetett normálisan tisztítani a két fog közötti rést.
Szépen teleküldtek 2 adag ultracain forte-val, 15 percet zsibbadtam a váróban aztán nekiláttak. Először felvágták az ínyt felette és a gyökeret fedő csontot kezdték el fúróval levágni. Ez a rész nagyjából 5-10 percig tarthatott. Utána két darabba vágták a fogamat is, szintén fúróval. Ezen a részen viszont eltalált valami olyan pontot a doki, hogy berezonált a fúrótól a fél fejem, mintha az agyam fúrta volna a fülemen keresztül, de ezt is legfeljebb csak kellemetlennek mondanám, a többiből semmit nem éreztem. Utána jött a luxatorral való feszegetés, itt picit berepedt a szám széle sajna, mert elég kicsi, de nem éreztem ebből sem semmit, mert a vezetéses érzéstelenítés miatt a szám sarkáig le volt zsibbadva a fél arcom. Most kenegetem kicsit szőlőzsírral még, de amúgy rendben van ez is.
Miután kiszedte a fogat 2 darabban rakott helyére neomicines gyógyszert, majd 2 öltéssel összevarrta. Az egész nagyjából bő fél óra volt. Utána a gézbucira 15 percig kellett volna harapni, de mivel BKV-zom ezért majd egy órán át haraptam, de ebből szerintem nincs gond.
Mondta a doki, hogy jegeljem otthon azonnal, mert feldagadhat, írt ki cataflam-ot illetve augmentin duo-t, mert mondta, hogy ez napokig kellemetlen lesz.
Őszintén szólva éjjelre kellett csak bevennem egy cataflamot, de ma már nem is érzem egyáltalán és be sem dagadt a fejem kicsit sem.
Egyedül a keserű ízt érzem a számban még mindig, ez a gyógyszer miatt van, 1-2 nap alatt az is elmúlik, illetve még néha érzem a vér ízét és olyankor enyhén rózsaszíneset köpök, de 24 óráig ilyen kisebb szivárgás még teljesen normális egy ekkora vágott sebnél a szájban.
Szóval én nem tudom, hogy csak én vagyok-e alkatilag szerencsés, vagy a doki ilyen profi, de ez egy elég komplikált eset volt, talán csak akkor lehetett volna még komplikáltabb, ha kampós a gyökere a fogamnak. Ha kellően ügyelsz a szájhigiéniára, nem kezdesz el okoskodni alkoholos vagy kamillás öblögetéssel (meg egyáltalán öblögetéssel) akkor a véralvadék tökéletesen lezárja a sebet a kórokozók elől és így könnyen gyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!