Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcseség fog ki szedése...

Bölcseség fog ki szedése mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
2bölcseség fogamat is kell szedni ..nem nehéz hozza férni??

2014. dec. 2. 12:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez embertől függ....nekem rohadt fájt és nehéz volt kiszedni. Nem ijesztgetésből de nálam konkrétan ilyen volt.
2014. dec. 2. 12:25
 2/3 anonim ***** válasza:
Tényleg emberfüggő, nekem fél perc alatt kikapták és ennyi. De elég sok rémsztorit hallottam :D
2014. dec. 2. 12:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Rengeteg rémtörténet van erről. Nekem éppen tegnap kapták ki, leírhatom neked.

Általánosságban elmondható, hogy az alsó fogak problémásabbak, sokszor fekszenek, esetleg ki se nőttek, közel van az arcideghez a gyökér ami szintén bonyolítja és általában el kell távolítani több-kevesebb állcsontot is, hogy hozzá tudjanak férni.

Az én jobb alsómat azért vették ki, mert teljesen vízszintesen nőtt, impaktált és nyomta az előtte lévő 7-est, illetve nem is lehetett normálisan tisztítani a két fog közötti rést.

Szépen teleküldtek 2 adag ultracain forte-val, 15 percet zsibbadtam a váróban aztán nekiláttak. Először felvágták az ínyt felette és a gyökeret fedő csontot kezdték el fúróval levágni. Ez a rész nagyjából 5-10 percig tarthatott. Utána két darabba vágták a fogamat is, szintén fúróval. Ezen a részen viszont eltalált valami olyan pontot a doki, hogy berezonált a fúrótól a fél fejem, mintha az agyam fúrta volna a fülemen keresztül, de ezt is legfeljebb csak kellemetlennek mondanám, a többiből semmit nem éreztem. Utána jött a luxatorral való feszegetés, itt picit berepedt a szám széle sajna, mert elég kicsi, de nem éreztem ebből sem semmit, mert a vezetéses érzéstelenítés miatt a szám sarkáig le volt zsibbadva a fél arcom. Most kenegetem kicsit szőlőzsírral még, de amúgy rendben van ez is.

Miután kiszedte a fogat 2 darabban rakott helyére neomicines gyógyszert, majd 2 öltéssel összevarrta. Az egész nagyjából bő fél óra volt. Utána a gézbucira 15 percig kellett volna harapni, de mivel BKV-zom ezért majd egy órán át haraptam, de ebből szerintem nincs gond.

Mondta a doki, hogy jegeljem otthon azonnal, mert feldagadhat, írt ki cataflam-ot illetve augmentin duo-t, mert mondta, hogy ez napokig kellemetlen lesz.

Őszintén szólva éjjelre kellett csak bevennem egy cataflamot, de ma már nem is érzem egyáltalán és be sem dagadt a fejem kicsit sem.

Egyedül a keserű ízt érzem a számban még mindig, ez a gyógyszer miatt van, 1-2 nap alatt az is elmúlik, illetve még néha érzem a vér ízét és olyankor enyhén rózsaszíneset köpök, de 24 óráig ilyen kisebb szivárgás még teljesen normális egy ekkora vágott sebnél a szájban.

Szóval én nem tudom, hogy csak én vagyok-e alkatilag szerencsés, vagy a doki ilyen profi, de ez egy elég komplikált eset volt, talán csak akkor lehetett volna még komplikáltabb, ha kampós a gyökere a fogamnak. Ha kellően ügyelsz a szájhigiéniára, nem kezdesz el okoskodni alkoholos vagy kamillás öblögetéssel (meg egyáltalán öblögetéssel) akkor a véralvadék tökéletesen lezárja a sebet a kórokozók elől és így könnyen gyógyul.

2014. dec. 2. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!