Minden nap, reggel és este is mosok fogat, de mégis egyfolytában lepedékes a nyelvem. Hogyan tudnám ezt megszüntetni?
Figyelt kérdés
2008. aug. 15. 19:26
1/8 anonim válasza:
Hogy fogmosás közben a nyelvedet is megmosod. Lehet kapni olyan fogkefét, amivel nyelvet is lehet mosni. Egyébként úgy tartják, hogy minden étkezés után kell fogat mosni. Ha viszont így sem javul, menj el fogorvoshoz.
2/8 anonim válasza:
Nem ezen múlik.Valami nincsen akkor rendben a szervezetedben.A dohányzás,túlsúly,cukorbaj,nem megfelelő táplálkozás,alkohol stb....okozza.A lepedék azt jelzi,hogy v.hol probléma van,fog és nyelvmosással nem tudod eltüntetni.
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, tudom van olyan fogkefém de nem használ.
Nem dohányzom, nem vagyok túlsúlyos (sőt), cukorbajról nem tudok,és nem is iszom.És hát nem tudom, szerintem egészségesen is táplálkozom.:S
2008. aug. 16. 13:07
4/8 anonim válasza:
Szia! Evés után soha ne moss egyből fogat várj legalább egy fél órát azért hogy meg legyen a szád ph értéke.Főleg akkor ne ha gyümölcsöt eszel mert akkor csak a zománcot koptatod!
5/8 anonim válasza:
Egy csomó betegség tünete lehet a nyelven való lepedék képződés (amit nem lehet sok fogmosással eltüntetni!)
pl.: vitaminhiány, vashiány, cukorbetegség, kiszáradás, veseelégtelenség, gyomorhurut, baktérium okozta ételmérgezés.
Szerintem a sok fogmosás helyett inkább irány a háziorvos!
6/8 anonim válasza:
Mostanában mondta valamelyik órán a biológia tanárunk, hogy éppen a lepedéktelen nyelv jelez súlyos betegséget.
8/8 anonim válasza:
ha nem jön le a fogmosástól, akkor menjél orvoshoz. nem fogorvoshoz, hanem rendes orvoshoz. a nylevtisztítástól elvileg le kéne jönnie bár lehet hogy nem megfelelően moson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!